adscode
adscode

Genç öğretmenleri çiçeklerle karşıladılar...

Şırnak’ın İdil İlçesi’ne atanan öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün oluşturduğu heyet tarafından çiçek ve çikolata ile karşılandı.

 Genç öğretmenleri çiçeklerle karşıladılar...
Eğitim


Milli eğitim Bakanlığı’nın 15 Eylül’de yaptığı 37 bin atamadan, tayini Şırnak ve ilçelerine çıkan 2 bin 100 öğretmen Şırnak’a gelmeye başladı. İdil İlçesi’nde İlçe Milli Eğitim Müdürü Şirin Aslan,  okul müdürleri ile öğretmenlerden oluşan karşılama komisyonu üyeleri, ilçeye yeni atanan öğretmenleri ilçe girişindeki tabela önünde karşıladı. Komisyon üyeleri, çiçek ve çikolata ikram ettikleri öğretmenleri, ilçe merkezinde bulunan Öğretmenevine yerleştirdi. İlçeye yeni atanan 343 öğretmenden ilk kafile, ailereliyle birlikte geldikleri İdil’de çiçek ve çikolata ile karşılamadan oldukça memnun oldukları gözlendi. 
 

 
"ÖĞRETMENLER GÖNÜL RAHATLIĞIYLA GELEBİLİR" 
 
Son günlerde bölgede görülen olaylardan dolayı öğretmenlerin bölgeye ilk geldiklerinde ağladığını belirten Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirin Arslan, 15 Eylül’de ilçeye 343 öğretmen atandığını söyledi. Arslan, şöyle dedi:
 
"Yeni atanan öğretmen arkadaşlarıma, görevlerinde başarılar diliyorum. Biz ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak bir komisyon kurduk. Öğretmenlerimizi karşılama komisyonu diye. Bu arkadaşlarımızın telefonlarını web sitemizde yayınladık. Bu arkadaşlarımızla irtibata geçip, nerede, hangi otobüs, yada hava alanında inerlerse karşılıyoruz ve barınma ihtiyaçlarına yardımcı oluyoruz. Yeni gelen arkadaşlara şunu demek istiyorum; kesinlikle ilçemizde herhangi bir sıkıntı yoktur. Öğretmen arkadaşlar gönül rahatlığıyla gelebilirler. Bölgemizde genellikle şöyle bir durum oluşur; gelen arkadaşlar hep ağlayarak gelir, ama giderken de mutlaka ağlayarak giderler. Çünkü buradaki misafirperverliği, ilgiyi hiçbir yerde bulamazlar. O nedenle bütün arkadaşlarımız gönül rahatlığıyla gelmelerinde herhangi bir sakınca yoktur." 
 

 
"ÖNCE ŞOKE OLDUM, GELİP GÖRÜNCE RAHATLADIM"
 

Elazığ’dan İdil’e tayin olan ve annesiyle ilçeye gelen Ergin Eren, Şırnak’a tayini çıktığını öğrenince şoke olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
 
"Daha sonra aradım araştırdım, ilçeyle ilgili ve okulum hakkında bilgi aldım ve rahatladım. Buraya gelince ortamın daha güzel olduğunu gördüm ve memnun oldum"dedi. Ergin Eren’in annesi Birgül Eren de biraz tedirgin olduğunu ancak gönül rahatlığıyla geldiğini ifade ederek, "Burası da bizim memleketimizdir. Bölgedeki durumlardan dolay biraz tedirgin olduk. Araştırdık, sorduk bize hiç olumsuz bir şey söylenmedi. Buraya geldik, çok memnunuz. Burası da hepimizin memleketi, her yer bizim için aynıdır" diye konuştu.
 
TEDİRGİN OLDUM...
 
Ankara’dan gelen öğretmen Yeliz Akyıldız, önce tedirginlik yaşadığını, ancak İdil’e geldikten sonra da bu tedirginliğin geçtiğini kaydederek, "Ben Ankara’dan geldim.Yolda gelirken kafamızda çok soru işareti vardı ama buraya gelince çok rahatladık.Gerek halk gerek görevliler çok yardımcı oldular bize.Her şey için çok teşekkür ederiz" diye konuştu. 
 
ŞIRNAK'I DUYUNCA AĞLADIM AMA...
 
Mersin’den gelen öğretmen Derya Bıçakçı da, Şırnak’ın tercihleri arasında olmadığını, Şırnak’ı duyunca çok ağladığını kaydederek, "Burası tercihlerim arasında değildi. Kurayla geldim 41’inci tercihten geldim buraya ve gelinceye kadar ağladım. Ailem tedirgindi. Buraya geldim, burada çalışan arkadaşlarım vardı. Daha önce burası için çok güzel şeyler söylediler. Buraya gelince de gördüm ve çok rahatladım" ifadelerini kullandı.
 
VAN'DA DA BENZER GÖRÜNTÜLER YAŞANDI
 
VAN Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yeni atanan 117 öğretmen, havaalanı ve otobüs terminalinde güllerle karşılandı. Artan terör olayları nedeniyle korku içinde kente geldiklerini söyleyen öğretmenler, karşılama ile duygulu anlar yaşadı.
 
Son öğretmen atamalarının ardından Van’ın Çatak İlçesi’ne atanan 117 öğretmen Van Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş ve beraberindeki okul müdürleri tarafından havaalanı ve otobüs terminalinde güllerle karşılandı. Kente ilk kez gelen öğretmenler gördükleri ilgi karşısında mutlu olurken, bazı öğretmenler de duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı. Bölgede yaşanan olaylar nedeniyle Van’a gelmekte korktuğunu söyleyen 22 yaşındaki öğretmen Ayça Aktar, "Düzce’den annem ile birlikte geldik. Daha önce Doğu’ya hiç gelmemiştim. Açıkçası bölgede yaşanan olaylar nedeniyle korku içerisindeyim. Ama otobüs terminalinde karşılaştığım ilgi beni çok duygulandırdı. Herkese çok teşekkür ediyorum. Gideceğim okulda da aynı güler yüzle karşılanacağıma eminim. Bir an önce öğrencilerimle karşılaşacağım anı bekliyorum" dedi.
 
TEDİRGİNLİK İÇİNDE KENTE GELİYORLAR
 
Ataması yapılan öğretmenlerin son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle korku ve tedirginlik içinde kente geldiklerini belirten Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, yeni atanan öğretmenlere yardımcı olmak amacıyla böyle bir uygulama yaptıklarını anlattı. Taş, "Havaalanı ve otobüs terminalinde oluşturduğumuz alanlarda Çatak’a tayin olan öğretmenleri burada tespit ederek ilçemize götürüyoruz. Ve önceden ayarlanmış evlere ve lojmanlara yerleştiriyoruz Amacımız öğretmenlere kentimizin ve insanlarımızın güler yüzünü göstermektir" dedi.
 

 

 
 

Çatak'a Yeni Atanan Öğretmenler Güllerle Karşılandı

Çatak'a Yeni Atanan Öğretmenler Güllerle Karşılandı

Çatak'a Yeni Atanan Öğretmenler Güllerle Karşılandı

Çatak'a Yeni Atanan Öğretmenler Güllerle Karşılandı


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)