adscode
adscode

"Gölgesizler" Gitt Atölyesi'nde

Uşak Üniversitesi Görsel İşitsel Teknikler Topluluğu ‘Film Atölyesi’ etkinlikleri kapsamındaki film gösterimini, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda “Gölgesizler” filmiyle gerçekleştirdi.…

"Gölgesizler" Gitt  Atölyesi'nde
Üniversite
Topluluk üyeleri ve sinemaseverler ile buluşan film Hasan Ali Toptaş’ın psikolojik dram türündeki eserinden perdeye uyarlandı. 2008 yapımı filmi Ümit Ünal yazdı ve yönetti. Film konusu ile oldukça dikkat çekti. Filmde fazlasıyla kullanılan merak unsuruyla bezenen gizem, film boyunca devam etti. Berberin hayalinde gelişen olaylar izleyiciyi zaman zaman geriye dönüş ile gelişen olaylara ait ipuçları da verdi.

22 karakterin oynadığı filmde, ana karakterlerin filmin yarısından sonra kaybolup, küçük yan rolde görev almış gibi görünen kimi karakterlerin ise öykünün baş kahramanı olduğu hikâye homojen bir yapıya sahipti.

Filmin sonunda Topluluk Danışmanı Mehmet Eşli, öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı. Eşli, “Film bu sezon içerisinde gösterimi yapılan diğer filmlerin içinde, gelen sorulardan dolayı en verimli şekilde geçen gösterim bence amacına tam anlamıyla ulaştı.” Diyerek memnuniyetini belirtti. Filmi de değerlendiren Eşli, Gölgesizler filminin eleştirilere açık olduğunu ve filmde özellikle merak unsurunun ön plana çıktığını söyledi.

Filmde kullanılan sinek vızıltısının da ölümü çağrıştıran bir imge olarak kullanıldığına dikkat çekerek bazı sahnelerin bilerek yoruma açık bırakıldığının altını çizdi.
 



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)