adscode
adscode

GÜ Türk Musıkisi Devlet Konservatuvarı Özel Yetenek Sınavıyla Öğrenci Alacak

Gaziantep Üniversitesi Türk Musıkisi Devlet Konservatuvarı 2012 – 2013 eğitim - öğretim yılı birinci ve ikinci öğretim için, ön kayıt yetenek sınavı ile öğrenci alacak.

GÜ Türk Musıkisi Devlet Konservatuvarı Özel Yetenek Sınavıyla Öğrenci Alacak
Üniversite
Türk Musıkisi Devlet Konservatuarında öğrenim süresinin hazırlık sınıfı hariç dört yıl olduğunu belirten Gaziantep Üniversitesi Türk Musıkisi Devlet Konservatuarı Müdürü Sanatçı Öğretim Elemanı Hakan Tatyüz, Temel Bilimler, Ses Eğitimi ve Türk Halk Oyunları Bölümlerine öğrenci alınacağını söyleyerek, adayların tek bölüme ön kayıt yaptırabileceğini ifade etti. 
Tatyüz, “Ön kayıt için adayların T.C. vatandaşı olmaları, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında I. ve II. öğretim için, Konservatuarımız özel yetenek sınavına başvuracak öğrenci adayların 2012 yılı YGS sınavına girmiş olmaları (sayısal-sözel ve eşit ağırlıklı puan türünün herhangi birinden) (Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi dahil) en az 180 puan almış olmaları gerekmektedir” ifadesinde bulundu.
Birinci öğretim ön kayıtların 6 Temmuz 2012 Cuma günü saat 17.30’da sona ereceğini vurgulayan Tatyüz, ikinci öğretim ön kayıtların ise 6 Ağustos 2012 Pazartesi günü başlayıp 31 Ağustos 2012 Cuma günü saat 17.30’da sona ereceğini kaydetti. 
Tatyüz, “Sınava herhangi bir Yükseköğretim Kurumuna kayıtlı bulunan ya da herhangi bir Yükseköğretim programını kazanmış adaylar veya diğer Üniversitelerin yaptığı özel yetenek sınavlarına katılan adaylarda başvurabilirler. Birinci öğretim temel bilimler bölümüne 26, ses eğitimi bölümüne 26 ve Türk halk oyunları bölümüne 30, ikinci öğretimde ise temel bilimler bölümüne 26, ses eğitimi bölümüne 26 öğrenci alınacak” şeklinde konuştu.

egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)