adscode
adscode

Güneşin Tadını Çıkarabileceğiniz 9 Keyifli Yer

Yaz aylarının baharı yavaş yavaş sollamaya başladığı son günlerde güneş, tam tadını çıkarmalık. Aşırı sıcakların başlamadığı, güneşin içinizi ısıtmaya devam ettiği ve enerjimizi yükselttiği şu günlerin…

Güneşin Tadını Çıkarabileceğiniz 9 Keyifli Yer
Türkiye'den Haberler
Siz siz olun Mayıs ayının son demlerini yaşadığımız şu günlerde kısa kaçamaklar için planlar yapmaya hemen başlayın.

1 - Assos / Çanakkale

Assos
Binlerce yıllık görkemli geçmişinde Assos'un kimlere ev sahipliği yaptığını, onların burada ne kadar da keyifli vakit geçirdiğini merak edersiniz buralara geldiğinizde. Antik Yunan'da olduğu gibi doğal bir ortamdan kopmadan ve Ege'nin doğasıyla, kültürüyle bütünleşerek güneşin tadına doyamayacaksınız bu topraklarda.
 

2 - Gökçeada / Çanakkale

Gökçeada
Homeros'un İlyada Destanı'nı okuyanlar hemen hatırlayacaktır; Deniz Tanrısı Poseidon'un mekanı olduğunu buranın. İmroz Adası, yani Gökçeada'nın, gün batımında kızıl renkli güneşinin denize yansıdığı en güzel seyir noktası ise İncirburnu tarafı. O tarafa gidemezseniz de üzülmeyin, siz yeter ki Gökçeada'da günbatımını izlemek isteyin, adanın dört bir yanından güneş sizi selamlayacaktır.
 

3 - Kaş / Antalya

Kaş
Antiphellos, Likya'nın küçük ancak önemli liman kenti. Tüm güzelliği ve çekiciliğiyle karşımıza çıkan Kaş'ta bu aralar güneşten hiç kaçmak istemeyeceksiniz. Özellikle de Antiphellos Antik Kenti'nde günü batırmak ayrı bir keyifli oluyor.
 

4 - Filyos / Zonguldak

Filyos
Üç milyon yıl önce Teion- Billaos Antik Kenti'de mutlu insanların yaşadığı yere ev sahipliği Filyos. Eşsiz doğal güzellikleriyle günümüzde Karadeniz'in saklı kalmış cennet köşelerinden. Harika denizi, yemyeşil doğası ve sımsıcak insanlarıyla Filyos, küçük kaçamaklar için birebir.
 

5 - Yeşil Ada / Isparta

Eğirdir gölü yeşil ada
Masmavi Eğirdir Gölü'ne kendini adeta bırakmış gibidir, Yeşil Ada. Bir yarımada olan Yeşil ada, sakin ve huzur dolu bir doğanın kucağında. En çok da kendinizle başbaşa kalabileceğiniz bir kaçamak için istikamet Eğirdir. Doğanın yaydığı huzurun yanında tarihin de içinde kalacaksınız, Yeşil Ada'da. Aya Stefanos Kilisesi gibi tarihi kalıntılar büyük bir heyecanla sizi bekliyor.
 

6 - Kazdağı / Balıkesir

Kazdağı
Ziyaretine gelen herkesi baştan çıkaracak muhteşem görüntüsü ile mitolojik öykülere dalmanız için Kazdağı sizi çağırıyor. Efsaneye göre Zeus'un burada doğduğu ve büyük Troia savaşını da oturarak yönettiği yerdir bu topraklar, aynı zamanda. 
 

7 - Karaburun / İzmir

Karaburun
Karaburun kıyılarından içerilere doğru esen ılık rüzgar, komşu kıyılardan özlem yüklü tanıdık hikayeler fısıldar ziyaretçilerinin kulağına. Ege'nin incisi İzmir'in içinde barındırdığı en saf, en temiz ve en masum köşedir Karaburun.
 

8 - Kaleiçi / Antalya

Kaleici
Burada tarih bildiğinizden daha ihtişamlı, deniz hayal edebileceğinizden daha mavi ve doğa şimdiye kadar gördüklerinizden çok daha çekici… 
Kaleiçi Antalya
'nın göz bebeği. Tarih, huzur, eğlence ve güneşin sizi yakaladığı Kaleiçi bu haftalarda oldukça davetkar.
 

Bonus: Heybeliada

Heybeliada
Prens Adaları'nın Türk Edebiyatı için ayrı biri yeri olduğunu ama Heybeliada'nın Hüseyin Rahmi Gürpınar ve Ahmet Rasim için bambaşka bir yer olduğu su götürmez bir gerçektir. M.Ö. 2500'e kadar giden oldukça eski ve renkli bir öyküyü de saklıyor Heybeliada. Sakinliğini henüz kaybetmemiş sokaklarında bisiklet sürmek, sahilinde rakı balığa doymak ve manzaranın tadını çıkararak güneşin keyfini sürmek için acele edin deriz.
neredekal.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)