adscode
adscode

 “GÜNLÜK YAŞAM BECERİLERİ” PROGRAMI LİSE ÖĞRENCİLERİNİ HAYATA HAZIRLIYOR!

MEF Okulları “Günlük Yaşam Becerileri” Programı İle Öğrencilerinin Mezun Olduklarında Bütünsel Bir Eğitim Alarak Her Açıdan Sağlam, Güçlü ve Başarılı Bir Şekilde Hayata Atılmasını Destekliyor.

 “GÜNLÜK YAŞAM BECERİLERİ” PROGRAMI LİSE ÖĞRENCİLERİNİ HAYATA HAZIRLIYOR!
Okullardan Haberler

MEF Okulları, bireyin her alanda yetkin olabilmesi, ailesinden uzaktayken de tek başına hayatını idame ettirebilmesi ve gerçek hayata tam anlamıyla adım atabilmesi için “Günlük Yaşam Becerileri” Programı geliştirdi. Eğitim tarihimizin en başarılı  uygulaması ve aşılamayan bir deneyim olan “Köy enstitüleri” felsefesinden esinlenerek 5 yıl önce hazırlanan programla okullarımızın yaparak, yaşarak öğrenme ilkesine uygun olarak Ulus ve Bahçeşehir Kampüslerimizde her hafta gerçekleşen atölyelerde bu güne kadar 500’den fazla öğrencimiz eğitim aldı. 

 

Yaşamın her alanında karşılaşılabilecek güçlükler karşısında çeşitli becerilerin öğrenilmesi yoluyla gelişim ve değişim sağlamaya yönelik başlatılan “Günlük Yaşam Becerileri” Programı, öğrenciler ve veliler tarafından da büyük ilgi görüyor ve destekleniyor.

 

Program kapsamında “Marangozluk İşleri, Çay-Kahve Yapımı, Ütü Atölyesi, Tesisat-Boya-Badana, Elektrik-Elektronik, İlk Yardım, Araba Bakımı, Dikiş Atölyesi, Bahçıvanlık, Mesleki Karar Verme, Değerlerim ve Ben, Mutfak Atölyesi, Adab-ı Muaşeret Kuralları” gibi konularda atölye çalışmaları ile öğrencilerimizin temel kazanımlar edinmeleri sağlanıyor. Yapılan atölye çalışmalarında edinilen deneyimle öğrencilerimizin katıldıkları çalışmalardan yüksek yarar sağladıkları, yeni kazanımlar elde ettikleri ve eğitim başarılarının da arttığı görülüyor.

 

MEF Okulları Ulus ve Bahçeşehir Kampüslerinde devam eden “Günlük Yaşam Becerileri” Programı sayesinde kazanılan günlük ve temel beceriler ile öğrencilerin kendisine, ailesine, çevresine, ülkesine ve insanlığa yararlı olabilecek beceriler ile iyi bir kişiliğe sahip olabilmeleri sağlanıyor.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)