adscode
adscode

Haber Sitelerinin Tasarımı

Bir haber sitesinin en önemli kısmı olarak akıllı ekranlar gösteriliyor. Bu akıllı ekranlarda siteler istedikleri kadar habere küçük bir bölümde yer verebiliyorlar.

Haber Sitelerinin Tasarımı
Türkiye'den Haberler

Bir haber sitesinin en önemli kısmı olarak akıllı ekranlar gösteriliyor. Bu akıllı ekranlarda siteler istedikleri kadar habere küçük bir bölümde yer verebiliyorlar.

Bir haber sitesinin doğru bilgiler verirken kullanışlı olması da gerekiyor. İnternet haber sektörü içerisinde birçok internet sitesi tasarımlarının kötü olması sebebiyle okuyucularını kaybediyorlar.
Bir haber sitesinin hitap ettiği yaş aralığı oldukça geniş oluyor. Bilgisayarı ve interneti başarılı bir biçimde kullanabilen en küçük yaştaki çocuklardan yaşı yüksek olan kesime kadar herkes bu siteler üzerinden günlük ihtiyacı olan ve ilgi duydukları haberleri alıyorlar. Bu haberler her zaman kişilerin de güncel bilgilere sahip olmasını sağlarken konular hakkında da fikir edinmelerini sağlıyor. Bunun için sitelerin her yaştan kişinin çok rahat bir biçimde kullanabileceği şekilde tasarlanması ve yayına sokulması gerekiyor.

Akıllı Ekran Teknolojisi

Bir haber sitesinin en önemli kısmı olarak akıllı ekranlar gösteriliyor. Bu akıllı ekranlarda siteler istedikleri kadar habere küçük bir bölümde yer verebiliyorlar. Bu sebeple de sitede çok daha fazla haber yayınlama şansları olurken büyük karışıklıkların olmasının da önüne geçilmiş oluyor. İlk olarak kişiler siteye girdiklerinde bu ekrana yöneliyorlar. Bu ekranda sayısı tasarımcılar tarafından belirlenen haberler yer alıyor. Kişiler rahatlıkla bu haberlerin başlıklarını sırayla görüntüleyebiliyorlar. Bu ekranda habere dair fotoğraflara yer verilirken kişiler isterlerse habere tıklayarak diğer ayrıntıları görüntülemeye de başlayabiliyorlar. Bu aşamada internet haber sitesinin akıllı ekranlarda doğru ve ilgi çekici başlıklara yer vermeleri önem arz ediyor.




Kategorilerin Yer Alması

İnternet haber sitesine giriş yapan kişiler bazen tüm haberleri inceleyerek arasından kendi ilgisini çeken haberleri görüntülüyor. Bu haberler arasından da istedikleri haberlere tıklayarak haberlerin ayrıntılarını görebiliyorlar. Ancak bazı durumlarda kişiler yalnızca kendi ilgi alanlarına ait haberleri incelemek için siteye giriyorlar. Bu aşamada kişilerin kategoriler bazında ayrılmış olan bir siteye ihtiyaçları oluyor. Haber24 sitesine giren kişiler ana sayfanın üst kısmında yer alan kategoriler kısmından rahatlıkla aradıkları tüm haberleri bulma şansı elde ediyorlar. Bunun sonrasında da ilgi alanları neyse yalnızca o alana ait haberler karşılarına çıkıyor. Bu aşamada isterlerse çok daha eski haberlere de ulaşım imkânları oluyor.

Boş Alanların Doldurulması

Genel olarak internet siteleri ne kadar düzenli yapılırsa yapılsın ana sayfa üzerinden birçok boş alan kalıyor. İnternet haber sitelerinde kullanıcıların yararına olacak bilgiler ile birlikte bu alanlar rahatlıkla doldurulabiliyor. Bu aşamada haber24 sitesi boş alanlarda hava durumlarına, döviz kurlarına ya da son dakika gelişmelerine yer veriyor. Bu sayede kişiler haber sitesine girdikten sonra istedikleri tüm bilgileri kısa süre içerisinde haber sitesi üzerinden görüntüleyebiliyor. Hava durumu bilgilerini almak için farklı bir kısma girmelerine gerek kalmayan kişiler istedikleri diğer ayrıntılara da site üzerinden ulaşıyor.
Bu etmenleri sağlayan siteler her zaman daha kullanışlı olurken kişiler de bu siteleri tercih ediyorlar. Her gün düzenli olarak siteye giren kişiler tüm güncel haberlerden ve olaylardan da haberdar oluyorlar. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)