adscode
adscode

Hafta Sonu Havalar Nasıl Olacak?

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı,…

Hafta Sonu Havalar Nasıl Olacak?
Türkiye'den Haberler

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Balıkesir, Çankırı, Kırıkkale, Gümüşhane, Ağrı ve Iğdır çevreleri ile Çanakkale, Tekirdağ ve Kırklareli'nin doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi, Kıyı Ege ile Çanakkale ve Mersin çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Akdeniz bölgesinin yüksek kesimleri ile Toroslar Mevkii'nde çığ tehlikesi bulunduğundan meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE ZİRAİ DON UYARISI: Yurdun iç ve doğu bölgelerinde beklenen buzlanma ve don olayı ile birlikte zirai faaliyetlerin devam ettiği kıyı bölgelerimizden Batı Karadeniz, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında hafif, kıyıya bakan iç kesimlerde orta kuvvette don riski bulunduğundan tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT!

Halen devam etmekte olan Doğu Akdeniz'deki yağışların, öğle saatlerine kadar Adana'nın güney ilçeleri (Karataş ve Yumurtalık), Hatay'ın kıyı kesimi ve Mersin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)