adscode
adscode

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ’NDE BULUT BİLİŞİM SİSTEMİ TARTIŞILDI

Haliç Üniversitesi'nde Bulut Bilişim sistemi tartışıldı.

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ’NDE BULUT BİLİŞİM SİSTEMİ TARTIŞILDI
Bilim Teknoloji
T.C. Haliç Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi ile Bilim ve Çağdaş Teknolojiler Uygulama Araştırma Merkezi’nin birlikte düzenlediği “İletişim ve Bilim Teknolojisinde Son Yüzyılın Evrimi: Telgraf ve Telefondan Cloud Computing” konulu konferansa Dr. Ohannik Akopcan konuşmacı olarak katıldı. T.C. Haliç Üniversitesi Kağıthane Yerleşkesinde gerçekleşen konferansta Orange Telecommunication şirketinde görevli Dr. Ohannik Akopcan, geçmişten günümüze iletişim teknolojisinin gelişimini, kurumsal ve bireysel kullanılan bilişim sistemlerinin hukuki ve sosyal boyutlarını ele aldı. 

Telgraftan telefona, otomatik santrallerden IP bazlı santrallere geçişleri anlatan Dr. Ohannik Akopcan, değişen teknolojinin insan sağlığında yarattığı olumsuz etkileri aktardı. Akopcan: “ Elektro manyetiğin olduğu her yerde insan vücudu elektrik akımından kolaylıkla etkilenebiliyor. Son dönemlerde yapılan çalışmalarda elektrik akımının küçük yaştaki çocukların beyin hücrelerinin gelişimini olumsuz etkilediği ortaya çıktı. Bu yüzden, cep telefonu mümkün olduğunca kulaklık ile kullanılmalı” dedi.

Dr. Ohannik Akopcan, son yıllarda ön plana çıkan bilişim aygıtları (tablet, akıllı telefon, bilgisayar) arasında ortak bilgi paylaşımını sağlayan Bulut Bilişimin (Cloud Computing) en önemli özelliğinin “kullanıldığı kadar ödeme ve ölçülenebilirlik” olduğunu vurguladı. Aynı zamanda Akopcan, Bulut bilişim sisteminin Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM), İnsan Kaynakları Yönetimi (HRM) ve Malzeme İhtiyaç Planlaması (MRP) gibi yazılımlarla müşteriye özel hizmet verdiklerini de belirtti. Bulut Bilişim ile yapılacak anlaşmalarda dikkat edilmesi gereken hukuki noktalara değinen Akopcan: “ Bulut Bilişim ile yapılacak sözleşmelerde şirketler, verilerin hangi ülkede toplandığını öğrenmeli ve sözleşmelerini o ülkenin hukukuna uygun olarak yapmalı. Ayrıca, verilerin geri alınıp alınmayacağı konusuna da dikkat etmeli” diyerek uyarılarda bulundu.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)