adscode
adscode

Halılarda Her Zaman Bakım İster

Mikrop ve bakterilerin üreme merkezlerinde birisi olan halılar ile her gün içli dışlı olmamız, sağlığımızı ve çocuklarımızın sağlığını tehlikeye atmaktadır.

Halılarda Her Zaman Bakım İster
Türkiye'den Haberler
Mikrop ve bakterilerin üreme merkezlerinde birisi olan halılar ile her gün içli dışlı olmamız, sağlığımızı ve çocuklarımızın sağlığını tehlikeye atmaktadır.
Temizliğimize her zaman önem veririz, peki ya halı temizliğimize?

Bilindiği üzere halı ve kilim kültürü bizim toplmumuzda çok eskilere dayanmaktadır. Eski zamanlarda tamemen el işçiliği ile üretilen halılar ve kilimler günümüzde fabrikasyon sistemi ile daha düşük maliyetlere üretilip satılabiliyorken, baba, dede yadigarı halılarımız hala evlerimizin bir köşesinde, tabiri caizse “rafa kaldırılmış” bir halde duruyor.

Günlük hayatımızın da vazgeçilmez aksesurarlarından olan ve ısı yaltımımızı sağlamak amacı ile kullandığımız halılar, her zaman göründükleri kadar temiz olmayabilirler. Halı yıkarken kullandığımız temizleyici maddelerin ne kadar temizlik sağladığının bilincinde olmamak ile birlikte, halının yüzeyine tam anlamı ile erişerek, miktop ve bakterileri halı yüzeyinden tamamen temizleyemezsiniz. Evde yaptığınız halı temizliği, sağlığınız açısından risk taşıyor olabilir, zaten kış aylarında halı yıkamakta neredeyse imkansız.! Halı temizliğinin tam anlamıyla sağlanabilmesi için, kesinlikle otomatik halı yıkama makinaları ile el değmeden, hijyenik bir oramda yıkanması gerekmetedir. Nedenini soracak olursanız; halı yıkar iken gerekli sıcaklığı uygulayamaz ve kullandığınız detarjanlardan hiçbir zaman tam performans sağlayamazsınız. Yıkama işlemi sonrasında ise Halılarınızın temiz bir şekilde kurutulması gerekmektedir. Halı kurutma işlemini evinizde, balkonunuzda ya da çatınızda yapmaya çalıştığınız zaman, halının tozlanması ve bakterilere maruz kalması aynı şekilde sağlığınızı riske atmaktadır. Üsküdar halı yıkama olarak halılarınızı el değmeden otomatik halı yıkama makinelerinde yıkıyor ve aynı şekilde el değmeden halılarınızı hijyenik kurutma makineleri ile kurutup paketledikten sonra, 3 gün içerisinde teslim ediyoruz.

Sağlık Problemleri Doğurur!
Çocuklarınız ve sizler ister istemez halıların üzerinde vakit geçiriyorsun, pek önemli görmediğiniz halı temizliği ilerleyen dönemde astım, bronşit hatta orta kulak iltahabı gibi rahatsızlıklara sebep olabiliyor. Uzun zamandır kullandığımız halılarda ise bu risk git gide artıyor. Fırçaladığınızda temizleniyor sanıyorsunuz fakat fırçalarken sadece bakterileri öldüyor, kalıntılarını halıdan tam anlamıyla sökemiyorsunuz. Halı yıkama makineleri alttan ve üstten uyguladıkları basınçlı su ile halınızın yüzeylerinin tam anlamı ile yıkanmasını ve detarjanın en ufak mikro organizmalara ulaşmasını sağlamaktadır. Üstelik kullanılan detarjanlar sabundan daha etkili olmak ile birlikte, halınızın yapısına zarar vermeyen temizleyici alaşımlarından oluşmaktadır. Değer verdiğimiz insanların hayatını riske atmayalım! Üsküdar halı yıkama, İstanbul’un her ilçesine, hijyenik halı yıkama imkanı getiriyor, üstelik 3 günde teslim ediyor!

Halılarınız değerini ve ihtişamını korusun!
Kimi zaman halıların hasar görmesinden korktuğumuz için yıkamak istemeyiz. “Rafa kaldırılmış” olan halılarınızı nalon poşetlerden çıkartmanızın zamanı gelmedi mi? Bir köşede uzun süre bekleyen, ve kullanılmayan halılar; ortamdaki rutubet,  nem ve sıcaklık gibi etkenlerin sıklığı ile alakalı olarak zamanla bozulmaya ve yıpranmaya başlar. Her daim bu halıları kontrol etme fırsatınız olmayabilir ama “araba” gibi zamanı geldiğinde bakımını yapmaz iseniz “çürümeye” terketmiş olursunuz. Bu sebepten dolayı dikkat edilmesi gereken hususlar bir tanesi de halı temizliğinizi ve bakımınızı yapmanız olacaktır. Rafa kaldırmış olduğunuz halılarınızın en geç senede bir kere temizlik işlemini gerçekleştirmenizi tavsiye ederiz.

Detaylı bilgi almak için http://www.uskudarhaliyikama.net ziyaret edebilirsiniz.
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)