adscode
adscode

Hangi liseye gidecekler hâlâ belli değil!

​Yeni öğretim yılı pazartesi günü başlıyor ama yüz binlerce öğrenci, pazartesi sabahı hangi liseye gidecek hâlâ belli değil.

Hangi liseye gidecekler hâlâ belli değil!
Milliyet Diyalog
Kağıt üzerinde kayıtlı oldukları bir okul var ama büyük bir çoğunluğu, o okulları akıllarından bile geçirmiyor. Çünkü ya evlerinden çok uzakta ya da hiç istemedikleri okullara kayıtları yapılmış. Değiştirmek istiyorlar ama değiştiremiyorlar. Nakiller ise tıkanmış durumda. Kayıtlar, ay sonuna kadar devam edecek ancak onun da bir çare olmayacağını herkes biliyor.

Günün her saatinde telefonlarımız hiç susmuyor, mail yağmurunun ise ardı arkası kesilmiyor. Hemen hepsi de şaşkın, kızgın ve ağlamaklı. Dertlerini paylaşabilecekleri ne bir makam bulabiliyorlar ne de bir çözüm önerisi getiren. Peki, bu nereye kadar devam edecek?

MEB, konunun önemini ve büyüklüğünü hâlâ anlayabilmiş değil ki, yeni bir açılım getirmedi. Daha da vahimi, bunun böyle olacağı aylar öncesinden belliydi ve kendileri, en azından bizler tarafından uyarılmışlardı. Ama buna rağmen bildiklerini okumaya devam ettiler.

Pazartesi okullar açılıyor ama ilk bir hafta, lise 1’lerde, devamsızlık olmamalı yine aynı şekilde derslere de başlanmamalı. Çünkü zaten büyük yaralar alan öğrencilere, bir darbe de okuldan gelmemeli.
Çözüm üretilemez mi?

Yazının devamı için tıklayınız !

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)