adscode
adscode

Harvard Öğrencileri Sınıfta Kaldı

Harvard öğrencileri siyahilere 50 yıl önce sorulan soruları yanıtlayamadı

Harvard Öğrencileri Sınıfta Kaldı
Dünyadan Haberler
Harvard Üniversitesi öğrencileri, ABD'nin 50 yıl önce siyahilere uyguladığı oy kullanma sınavı sorularından sınıfta kaldı.

Prof. Carl Miller, ABD 'de siyah ırkın yaşadığı ırkçılığı gündeme getiren ilginç bir uygulamaya imza attı. Dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri gösterilen Harvard'da eğitim gören öğrencilere ABD'nin 1964 yılında 50 yıl önce siyahilerin oy hakkı elde edebilmesi için oluşturduğu sorular soruldu. Soruların büyük bölümüne yanlış yanıt veren öğrenciler herkesi şaşırttı. 

Prof. Carl Miller testte hiçbir değişiklik yapmadıklarını o dönem ABD'li yetkililerin siyahilerin oy hakkı kazanması için cevaplanmasını istediği aynı soruları sorduklarını ifade etti. Harvard öğrencilerinden 10 dakika içinde 30 soru sorulduğunu hatırlatan profesör kimsenin doğru yanıt veremediğini söyledi. Prof. Miller, 50 yıl önce ABD'de yaşayan siyahilerin bırakın Harvard gibi prestijli bir okulda okumasını temel eğimlerinin bile olmadığını vurgularken ırkçılığın geldiği boyuta dikkat çekti. Harvard'lı öğrenciler soruların çoğunun insanı aşağılayıcı, küçük düşürücü ve kandırıcı türden olduğuna işaret ederek bu sorulara nasıl cevap vereceklerini şaşırdıklarını zaman zaman kilitlenerek çözüm bulamadıklarını belirtti. 

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)