adscode
adscode

Hava Harp Okulu'nda Ant İçme Heyecanı

Hava Harp Okulu'nun kuruluşunun 64. yıldönümü ve 2015-2016 eğitim öğretim yılı açılışı ile ant içme töreni okulun Yeşilköy'deki merkez yerleşkesinde yapıldı.

Hava Harp Okulu'nda Ant İçme Heyecanı
Eğitim
Törende 23'ü misafir olmak üzere toplam 304 öğrenci ant içerek hava kuvvetleri saflarına katıldı. Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay, okula girmeye hak kazanan öğrencilerin zorlu aşamalardan geçerek seçildiklerini belirterek 23 bin aday arasından sıyrılan 304 öğrencinin yetenekleri ile iyi bir pilot olacaklarını ispatladıklarını söyledi.

Yeşilköy'deki yerleşkede yapılan törene Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Hava Harp Okulu Komutanı Hv. Pilot Tümgeneral Fethi Alpay, öğrencilerin aileleri, okul personelinin yakınları ile öğrenciler katıldı.

Tören, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Asker öğrencilerin ailelerinin de büyük bir ilgiyle takip ettikleri törende Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, tören mangası tarafından karşılandı. Ünal'ın yerini almasıyla birlikte okula başlayan öğrenciler de tören pozisyonu aldı. Açılış konuşmasını Hava Harp Okulu Komutanı Hv. Pilot Tümgeneral Fethi Alpay yaptı. Alpay konuşmasında zorlu süreçlerden geçerek okula girmeye hak kazanan öğrencileri kutladı. Okula giren öğrencilerin bu aşamadan sonra hayatlarında yeni bir dönemin başladığını ifade eden Alpay, "Gösterdiğiniz büyük başarıdan dolayı sizleri kutluyorum. Bugün yapacağınız yemin ile hayatınızda yeni bir dönem başlayacaktır. İçeceğiniz andı meslek yaşantınız boyunca hiç bir zaman aklınızdan çıkarmayın ve onun sadık birer takipçisi olun." dedi.

Asker öğrencilerin zorlu sınav ve eleme süreçlerini geçerek okula girmeye hak kazandıklarını vurgulayan Alpay, "Bu gençler 23 bin aday arasından çağrılan toplam 2004 adayın katıldığı zorlu seçim aşamalarını birer birer geçerek 5 haftalık intibak eğitimlerini başarı ile tamamlayarak huzurlanıza gelmişlerdir. Bu süreçte T-41 uçakları ile 7 kez uçarak havacılık kabiliyetlerinin arzu edilen standartlarda olduğunu ve geleceğin hava araçlarını kullanabilecek yeteneklere haiz olduklarını kısacası iyi bir pilot olduklarını ispatlamışlardır." şeklinde konuştu.

Alpay'ın konuşmasının ardından öğrenciler hep birlikte ant içti. Program, tören geçişinin yapılması ile sona erdi. Tören geçişi sırasında ailelerin yaşadığı heyecan dikkat çekti. Pek çok aile, asker öğrencisi yakınlarını görebilmek için cep telefonları ile görüntü almaya çalışınca ilginç görüntüler oluştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)