adscode
adscode

İç turizm kurtarıcı olabilir mi?

Pandemi, hemen her sektörü vurdu ama en çok da turizmi etkiledi!

İç turizm kurtarıcı olabilir mi?
Milliyet Diyalog
Güncelleme : 25-Oct-20 13:31

Özellikle de yurt dışı turlar düzenleyen şirketlerimiz çok zorda, çünkü yaprak kımıldamıyor!

Peki, çare ne? Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir diyerek, batmalarını mı beklemek mi yoksa bu sektörü el birliğiyle ayakta tutmak mı?

Turizmden asla vazgeçemeyiz!

En büyük gelir kaynaklarımızdan biri. Özellikle de yabancı turistlerden!

80, 100 milyon turist hayali kurarken, hedef 20 milyon oldu.

Böylesi bir ortamda o rakama ulaşmak bile sevindirici. Ama yeterli değil!..


Bizim gibi turizmi gelişmiş ülkelerde örneğin Fransa, İtalya, İspanya, Almanya’da turizm gelirinin dörtte biri iç turizmden. Bizde bu oran yüzde 15’lerde ve giderek eriyor!..

İç turizmi canlandırmak için yapılması gereken, sadece kredi vermek değil, “güvenli turizmi” yabancı turistlere olduğu gibi yerli turistlere de anlatmaktır ama nedense bunu hep ihmal ediyoruz.

Yurt dışı turizm yapan seyahat acentelerimiz, iç turizme yöneldi ama tüm yapılanmaları dışarıya yönelik olduğu için içeride zorlanıyorlar. Keşke güçlerini birleştirebilseler!..

Sıkıntıdan patlayan, yeni arayışlar içerisinde olan yerli turist sayımız bir hayli fazla ama pandemi gözlerini korkutuyor!

Otel ya da tatil köyleri yerine yazlıkları tercih etmeleri bu yüzden!

Seyahatseverlerin bu eğilimleri göz önünde bulundurularak kişilere, ailelere, çekirdek gruplara yönelik yeni projeler üretilebilir!..

Altın yumurtlayan tavuğumuzu öldürmemeliyiz, pandemi gelir geçer ama tavuk bir ölürse onu yeniden hayata döndürmek çok da kolay olmaz!..

29 Ekim fırsatı

Ara tatiller ve bayramlar, turizmin can simidi!

Kurban Bayramı ile yakalanan ivme hâlâ hız kesmeden devam ediyor. Gelecek hafta, Cumhuriyet Bayramı tatiliyle yine zirve yapabilir.

Tatili şimdiden, uzatmalı hale getirip, seyahat organizasyonu yapanların sayısı çok fazla. Sarı yazın keyfini çıkarmak istiyorlar. Hayallerini gerçeğe dönüştürmek herkesi mutlu edebilir.

Yılbaşına yönelik tatil hayali kuranlar da az değil. Kışlık tatil yörelerimizden hareketlilik de sevindirici ama yeterli değil. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlar, her ne kadar moralleri negatif yönde etkilese de pes etmemek gerekir.


Evdeki sağlıklı koşulları hatta daha fazlasını yarattığımızda ve bunu samimiyetle anlattığımızda, adına tatil değil de belki de “misafirlik” diyeceğimiz bir projeyi, dikkate alan çok çıkacaktır!..

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)