adscode
adscode

İHH'dan Yetim Çocuklara Anlamlı Eğitim

İHH Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından Adıyaman’da, bulunan 80 yetim çocuk ile 20 yetim annesine yönelik eğitim düzenlendi.

İHH'dan Yetim Çocuklara Anlamlı Eğitim
Eğitim
İHH Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitime 80 ilkokul, ortaokul öğrencilerine tüm dersler eğitimi verilirken, öğrenci annelerine ise, rehberlik dersi verilmeye başladı. Dernek binasının okula çevrilmesi ile ders alan yetim çocuklar ile yetim anneleri düzenlenen eğitim derslerinden mutluluk duyarken, genç kızların mutfakta zor şartlarda da olsa okumak için eğitim almaları dikkatlerden kaçmadı. Dernek binasında bulunan 3 oda da farklı yaş guruplarında bulunan yetim çocuklar için eğitim verilmeye başlarken liseye giden genç kızların eğitim görebileceği oda kalmayınca liseli yetim genç kızlar eğitimlerini mutfakta görmek istedi. Genç kızların isteği üzerine gönüllü hocalar tarafından genç kızlara derneğin mutfağında da eğitim verilmeye başladı. Hafta sonları 20 gönüllü öğretmen tarafından eğitimler verilirken 20 yetim annesine rehberlik dersi, 80 yetim öğrenciye ise, tüm dersler veriliyor.

Yetim çocuklara ders vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Gönüllü Öğretmen Betül Yaşa; “Yetim çocuklarımıza burada ders veriyoruz. Onların dershaneye gidememelerinden dolayı bizler gönüllü olarak burada çalışıyoruz. Çocuklarımıza belki bir şey veririz. Okulda öğrenemedikleri, öğretemedikleri konuları öğretiriz diye. İnşallah bu konuda iyi oluruz. 3 tane odamızda ders yapılıyor. Ve kızlar boşta kalmasın diye. Öğrenmek için geliyorlar buraya. Bir şeyler öğrene bilsinler diye burada boş boş oturmasınlar, beklemesinler ve o yüzden burayı tercih ettik. Biraz sıkıntılı ama yapacak bir şey yok. Burası zaten dernek, dernekte ders verilmesi biraz sıkıntılı oluyor. Ama bunu yapmak zorundaydık. Çünkü yetim çocuklarımıza bir şeyler vermek istiyoruz” dedi.

İHH Adıyaman Eğitim Sorumlusu Hülya Yetim ise, “Bütün derslerimize yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız onlara hem güzel manevi bir eğitim vermek hem de derslerinde faydalı olabilmek ve güzel bir gençlik yetiştirmek açıkçası. Maalesef şartlarımız bu kadar el veriyor. Diğer sınıflarımızda biraz küçük ama elimizden geldiği kadar onların yetişmeye çalışıyoruz. 20 gönüllü hocamız var onlarla beraber ders yapıyoruz” dedi.


İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)