adscode
adscode

İKİ KURUM BİR YANLIŞ

'Bir kavram veya terim hakkında, "referans olma vasfı taşıyan kurumların" farklı farklı ve dahası hatalı açıklamalar yapıyor olması bir tutarsızlık değil midir?'

İKİ KURUM BİR YANLIŞ
Türkiye'den Haberler
'Sayın Abbas GÜÇLÜ Bey.
 
Bir kavram veya terim hakkında, "referans olma vasfı taşıyan kurumların" farklı farklı ve dahası hatalı açıklamalar yapıyor olması bir tutarsızlık değil midir?
 
A) Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından tasarlanan, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) http://www.eba.gov.tr adresli genel ağ sayfasında yer alan “Tarihi Çağlara Giriş ve Uygarlık Merkezi Anadolu” isimli eğitim videosunda "ORTA TAŞ ÇAĞI veya MEZOLİTİK ÇAĞ"ateşin bulunduğu çağ olarak anlatılmaktadır. (1)
 
B) T.C. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Türk Dil Kurumu http://www.tdk.gov.tr adresli genel ağ sayfasında Bilim ve Sanat Terimleri Ana Sözlüğünün arama hanesine “Neolitik” kelimesini yazdığımda karşılık olarak “Taş devrinin son zamanlarına verilen ad. Bu çağda ateş bulunmuş, zirai faaliyetler başlamış, taşlardan ve kemiklerden daha mükemmel araçlar yapılmıştır. Bakır ve bronz çağı bunu takip etmiştir.” açıklaması çıkmaktadır. (2) 
 
Bu iki önermeden biri yanlıştır. 
 
Ateş ya "Orta Taş Çağı veya diğer ismiyle Mezolitik Çağda bulunmuştur" ya da "Neolitik Çağ veya diğer ismiyle Yeni Taş Çağında bulunmuştur."
 
Yaklaşık dört ay kadar önce T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU TÜRK DİL KURUMU BAŞKANLIĞINA bu konuda dilekçe yazmıştım. Hiç bir değişiklik olmadı...
 
Gereğini saygılarımla arz ederim.'
 
Nebi GÖKIRMAKLI
GIDA MÜHENDİSİ

 

KAYNAKLAR:
 
(1): http://www.eba.gov.tr/video/izle/video4f4cdc1f81fb0
(2): http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_bilimsanat&arama=kelime&guid=TDK.GTS.52b34cfcf081a2.67367022

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)