adscode
adscode

iPhone 6s'in donanım maliyeti kaç dolar?

​Apple'ın 9 Eylül'de duyurduğu iPhone 6s'in donanım maliyeti, yapılan bir araştırmayla ortaya çıktı. 64 GB'lık modelin donanım maliyeti satış fiyatının yaklaşık üçte birini oluşturuyor.

iPhone 6s'in donanım maliyeti kaç dolar?
Bilim Teknoloji
ABD merkezli Merill Lynch şirketinin yaptığı araştırmaya göre Apple'ın 9 Eylül tarihinde resmi olarak duyurduğu iPhone 6s modelinin donanım maliyeti yaklaşık olarak belirlendi.

Buna göre 64 GB depolama kapasiteli iPhone 6s modelinin donanımlarının maliyetinin yaklaşık olarak 234 dolar olduğu açıklandı. Donanım maliyetlerinde en büyük oranı 127 dolar ile A9 işlemci (25 dolar), kablosuz ağ ve GSM donanımı (36 dolar), sensörler (22 dolar) ve 64 GB depolama (20 dolar) gibi yarıiletken parçalar oluşturuyor.

Araştırmaya konu olan 64 GB'lık iPhone 6s modelinin fiyatı ise 749 dolar olarak açıklanmıştı. Ancak aradaki 515 dolar firmanın karı olarak görülmüyor. Zira Ar-Ge maliyetleri, satışa sunma, ofis giderleri, personel ücretleri gibi kalemler 234 dolarlık maliyete eklenmemiş durumda. Bunlar da eklendiğinde firmanın karının sanıldığı kadar yüksek olmayacağı düşünülüyor.

Maliyetler arttı

Apple'ın daha önceki iPhone modellerinin donanım maliyetlerine bakıldığında ise rakamların arttığı görülüyor. Buna göre iPhone 5s modelinin donanım maliyeti 181.7 dolar iken, iPhone 6'da bu rakam 205.8 dolara çıkmıştı. iPhone 6 Plus modelinin maliyeti ise 222.8 dolar olmuştu. Bu rakamlar ışığında iPhone 6s'in donanım maliyeti en yüksek model olduğu görülüyor.

Al Jazeera

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)