adscode
adscode

​“İş yaşamında alınmayın, çekingen durmayın ve egonuzu evde bırakın!”

İzmir’in başarılı reklam ajanslarından Reklam Merkezi’nin sanat yönetmenlerinden Ekin Tozlu, İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi ve tavsiyelerde bulundu:

​“İş yaşamında alınmayın, çekingen durmayın ve egonuzu evde bırakın!”
Üniversite
İzmir Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Reklamcılık dersine konuk olan tecrübeli reklamcı Ekin Tozlu öğrencilere reklamcılık sektörüne ilişkin bilgiler verirken öğrencilerin de sorularını yanıtladı. Reklamcılık yaşamında fikir bulma ve çalışma ortamına aktif olarak uyum sağlamanın çok önemli olduğundan bahseden tecrübeli reklamcı öğrencilerin takım çalışması yürüten reklam ajansları içerisinde staj yaparken fikirlerini sunmaktan çekinmemelerini, girişken olmalarını ve takım çalışmasına uyum göstermelerini söyledi ve ekledi: “İş yaşamında alınmayın, çekingen durmayın ve egonuzu evde bırakın!”
 
Sektöre mezun akışı çok yoğun
İzmir reklamcılık sektörünün İstanbul’da bulunan reklam ajanslarının sahip olduğu imkanlar ve konuma göre büyük markaların reklam kampanyalarını almakta zorluk yaşadığını ifade eden Tozlu özellikle çizgi altı reklamcılık olarak tabir edilen yazılı basında ilan ve broşür tasarımı alanında İzmirli reklam ajanslarının başarılı olduğunu söyledi. Sektöre eğitim kurumlarından büyük bir mezun akışı olduğuna dikkat çeken Tozlu, mezunların gelecek planlarını yaparken sektör harici kariyer ihtimallerini de göz önünde bulundurmasını istedi.


 
Söyleşi sonunda Reklamcılık dersini yürüten öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yakın ve öğrencileri, Ekin Tozlu’ya yaratıcılığı temsil eden bir elma biblosunu teşekkür hediyesi olarak sundu.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)