adscode
adscode

İÜ Hukuk Mezunu Yaprak Baltacıoğlu Kanada Şeref Madalyası ile Ödüllendirildi

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu ve Carleton Üniversitesi Rektörü Yaprak Baltacıoğlu'nun "Kanada Şeref Madalyası" ile ödüllendirildiği açıklandı. Ödül seremonisi daha sonra belirlenecek bir tarihte yapılacak.

İÜ Hukuk Mezunu Yaprak Baltacıoğlu Kanada Şeref Madalyası ile Ödüllendirildi
Üniversite

 

Kanada'nın başkenti Ottawa'daki Carleton Üniversitesi Rektörü Yaprak Baltacıoğlu, Kanada Genel Valisi Julie Payette tarafından "Kanada Şeref Madalyası" ile onurlandırıldı. Söz konusu ödüle layık görülen 61 kişiden biri olan Baltacıoğlu, Dr. Fuad Şahin ve Prof. Dr. İzak Benbasat'tan sonra ödüle layık görülen üçüncü Türk vatandaşı oldu.

Kanada’nın ilk kadın bakan yardımcısı olan Yaprak Baltacıoğlu, ödülü almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, temel eğitimini ve sahip olduğu değerleri Türkiye’de aldığını belirterek başarılarının temelinde Türkiye’nin yer aldığını vurguladı. Baltacıoğlu konuşmasında, Kanada ve diğer ülkelerde çalışan Türk nesliyle gurur duyulması gerektiğinin de altını çizdi.

1980 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Baltacıoğlu, daha sonra Kanada’ya yerleşerek Carleton Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı.1989'da yüksek lisans diplomasıyla mezun olan Baltacıoğlu, 2007'de Kanada'nın ilk kadın bakan yardımcısı olarak Federal Tarım Bakanı Yardımcısı oldu. 2009-2012 yılları arasında Ulaştırma, Altyapı ve Topluluklar Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Baltacıoğlu, 2018'de Kanada Hazine Kurulu Sekreterliği’ne getirildi. 2018'de emekli olan Baltacıoğlu, Carleton Üniversitesi Rektörü oldu ve görev süresinin dolmasını takiben görevine yeniden atandı.

İÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)