adscode
adscode

Kadıköy Tarih Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi Açılıyor

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy Meydanı'ndaki Tarihi Şehramaneti Binasını, "Tarih, Edebiyat, Sanat Kütüphanesi" olarak hizmete açıyor.

Kadıköy Tarih Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi Açılıyor
Etkinlikler
Mimar Yervant Terziyan tarafından 1913 yılında yapılan 101 yıllık tarihi bina, İşgal yıllarında mitinglere tanıklık etmiş, Aydınlar bu mitinglerde balkonundan konuşmuş, milli mücadele ateşini buradan yakmışlardı. Özellikle Yunan Ordusu, İzmir'i işgal edinci milli mücadeleyi destekleyen Aydınlar Kadıköy Meydanı'nda tepki mitingi yapmış, bu miting sırasında Halide Edip ve Münevver Saime'nin binanın balkonundan yaptıkları halkı coşturan, etkili konuşmaları uzun yıllar hafızalarda kalmıştı.

Günümüze kadar mimari özellikleri korunan Şehremaneti Binası, uzun yıllar Kadıköy Belediyesi Meclis toplantılarına ve sergilere de ev sahipliği yapmıştı.

Kadıköy'ün ilk Tarih Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi olarak hizmet verecek olan binanın restorasyonu, Anıtlar Kurulu'nun onayı ile aslına uygun olarak yapıldı.

Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın danışmanlığında faaliyet gösterecek olan Tarih Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi'nde kitap koleksiyonlarının yanında tarihi bağış kitaplar da yer alacak. Tarih Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi'nde ihtisas, edebiyat-araştırma kitaplığı hizmetleri yanı sıra, kültürel etkinlik programları da düzenlenecek.

Anıt eserin açılışını ise Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, sanatçılar, yazarlar ve Kadıköylüler birlikte yapacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)