adscode
adscode

Kadrolu öğretmenden Cumhurbaşkanına açık mektup

Kadrolu öğretmenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunmak üzere olduğu açık mektup;

Kadrolu öğretmenden Cumhurbaşkanına açık mektup
Eğitim
Sayın CUMHURBAŞKANIM,  2007 yılında KPSS sınavında derece yapıp  kadrolu  öğretmen olarak atandım.
Zorunlu hizmetimi tamamlamak  için zorunlu hizmet kapsamında bulunan bir  okulu yazarak göreve başladım.2010 yılında zorunlu hizmet affı getirilerek adeta ödüllendirildim! 
Hadi bunu geçiyorum en son olayı size anlatmak  istiyorum.Suçluyum sayın Cumhurbaşkanım…!

Suçum : 
Milli Eğitim Bakanlığımıza güvenerek  30 yaşından sonra maddi manevi onca zorluğa katlanarak  ; önce eski adıyla ÖSS ( YGS) , sonra Beden Eğitimi Öğretmenliği Yetenek Sınavını derece yaparak kazanmak ve  İlgili Üniversitenin  Beden Eğitimi Öğretmenliğini başarı  ile bitirip diplomayı almak.
Suçumun gerekçeleri :
1-    Eski Milli Eğitim Bakanı  Sayın Ömer Dinçer  ; " öğretmenliği yapmak istemeyen Öğretmenlerimize kurum bulup o kuruma geçmesini sağlayacağız” ve ayrıca “öğretmenimiz ikinci üniversite bitirdiğinde öğretmenimizin istemesi halinde o alanda öğretmenlik yapması için alan değişikliği yaptıracağız” dedi.
2-    Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen atama ve Yer değiştirme Yönetmeliğinin , ‘Alan değişikliğine bağlı yer değiştirmeler’ başlıklı maddesi.
3-    Yaklaşık 10 yıldır her sene yapılan alan değişikliği uygulaması ( son 2 yıl hariç )

Alan değişikliği yapılmama nedeni : 

    2012  Yılında yapılan YAN ALAN DEĞİŞİKLİĞİ  ile   ; yaklaşık 15- 20 sene  önce üniversitelerde fazladan  2 şer kredi alınarak  elde edilen YAN ALANLAR nedeniyle tamı tamına 1 gece de yaklaşık 33 000 sınıf  öğretmeninin branş  öğretmenliğine  geçirilmesi ve  bu uygulamaya gerek atanamayan  öğretmenlerden gerek velilerden gerek öğrencilerden gelen  yoğun tepkilerdir…
    Çünkü okullarımızda İngilizce bilmeyen İngilizce  öğretmenleri, matematiği sadece  4 işlem bazında yapabilen matematik  öğretmenleri türeyiverdi…

Son durum :

    Şuan kadrolu  olarak görev yaptığım  okulda  5 yıldır  kadrolu Beden eğitimi Öğretmeni bulunmamaktadır,dersler ya boş geçmekte ya da müzik , resim  öğretmenleri derslere girmektedir.
    Buna keza  okulumda hali hazırda 2,  sene sonunda da 3 tane norm fazlası sınıf  öğretmeni olacak.
    Suçlu BEN , elimde beden eğitimi   öğretmenliği diploması olmasına rağmen derslere girememekteyim.

Sonuç :
    
    Bakanlığımız kadrolu  öğretmenlerin kendilerini geliştirmemelerinden, kendilerini güncellememelerinden  şikayet eder durur.Bazı öğretmenlerimizde nasılsa kadroya geçtik, SALLA BAŞINI AL MAAŞINI yaparız der durur.Bu ne yazık ki bir gerçektir.
    SUÇLU BEN , daha verimli daha mutlu olabilmek adına  onca zahmete ve emeğe katlanarak  4 koca yılımı verdim kendimi geliştirebileyim diye ama bakanlığımız şimdi bana ; aferin çok güzel yapmışsın ama  bir bardak soğuk su  iyi gider  ! demektedir.

Analiz : (KAMU  YARARI )

    Eğitimdeki kaliteyi , öğretmen verimini vs vs  her şeyi geçtim.
Yahu  okulumda bir yandan norm fazlası sınıf  öğretmeni varken ve sadece maaş alırken, bir yandan  da  okulumda  5 yıldır kadrolu beden eğitimi öğretmeni yokken ve benim elimde  diplomam  varken;   insan kamu yararı der , yinede benim alan değiştirmemi sağlar.Ama  eğitim, kamu yararı  kimin  umurunda !

Son söz : ÖNERİ

Atama bekleyen arkadaşlardan çekinen  bakanlığımıza   önerimdir ; Madem öyle  2.  Üniversite  bitirenler eski KPSS puanlarına  göre alan değiştirme hakkı tanısınlar.Puanı yeten değiştirsin alanını, biz zaten MEB e bağlıyız başka kurumdan gelmeyeceğiz ki ! İnanın hem 2. Üniversite  okuyup hem de eski KPSS  puanlarına göre  geçilmek  istenen branşa geçebilecek  çok sayıda  kişi  olmayacak.
Ayrıca olası bir alan değişikliğinde  YAN ALAN  değişikliğinden  yararlanıp   pişman olan  binlerce kişi de sınıf öğretmenliğine geri dönecek , yani kimse zarar etmeyecek !!! 
Bazıları YAN ALAN dan eski branşına dönecek , bazılarımız da 2. Üniversite okuyarak hak ettikleri branşa geçecek.KAZANAN  EĞİTİM SİSTEMİMİZ OLACAK …

KARAR :

SUÇLU BEN ..Milli eğitim bakanlığına defalarca yazmış  olmama rağmen  umudumu yitirmedim, çünkü bu  ülkede  daha  çok okuyana , emeğe ve spora saygı duyan  inanan  insanlar var. Bunların en başında gençlik yıllarını spora adamış siz sayın Cumhurbaşkanımız varsınız..
Ne yazık ki  ülke  için  küçük ama benim  için büyük bu sorunun  çözümü için bile sizden yardım  ister  hale geldim.Onca sorun varken bunlarla  sizi meşgul  etmek  istemezdim ama başka çarem kalmadı.
Yardımlarınızı  bekliyorum Sayın Cumhurbaşkanım. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)