adscode
adscode

Kapalı Teknikle İzsiz Burun Estetiği

Kapalı teknik ile burun estetiği operasyonu genellik ile genel anestezi uygulanarak yaklaşık 1,5 saat içinde tamamlanır.

Kapalı Teknikle İzsiz Burun Estetiği
Türkiye'den Haberler

 

Kapalı teknik ile burun estetiği operasyonu genellik ile genel anestezi uygulanarak yaklaşık 1,5 saat içinde tamamlanır. 

Kapalı teknik ile burun estetiği, burun estetiği sonrası oluşan dikiş izini ortadan kaldırmak için geliştirilen bir tekniktir. Açık teknik ile yapılan ameliyatlarda kesiler iki burun deliğinin arasında burun tabanına kesi açılar ve zamanla belirsizleşen çok hafif bir dikiş izi kalır. Kapalı rinoplastide ise kesiler burnun içine açılır. Bu sayede burnun hiçbir yerinde herhangi bir şekilde iz kalmaz. 

Kapalı rinoplasti tekniği burundaki tüm şekil bozukluklarının tedavisinde rahatlıkla uygulanabilir. Kapalı teknik ile birlikte uygulanan video endoskopik görüntüleme tekniği ile burun küçültme, burun kemeri ya da burun tümseğinin giderilmesi, burun eğriliğinin düzeltilmesi gibi tüm şekil bozuklukları hiçbir şekilde iz bırakmadan tedavi edilebilmektedir. Kesi yeri hariç kapalı rinoplasti ile açık rinoplasti teknikleri arasında şekil bozukluklarının tedavisinde fark yoktur. Ancak burun estetiği sonrası iyileşme sürecinde önemli farklar görülür. 
 

Kapalı teknik ile burun estetiğinin sağladığı avantajlar 
 

Kapalı teknik ile gerçekleştirilen burun estetiğinde kesiler burnun içinden açıldığı için dışarıdan görülen bir yazı izi olmaz. Açık teknik ile gerçekleştirilen operasyonda zaman geçtikçe belirsizleşen silik bir iz kalabilir. Kapalı burun estetiği ile gerçekleşen operasyonlar minimal invaziv bir işlem olduğu için ameliyat sonrası iyileşmesi gereken doku miktarı azalır. Operasyon sırasında kesi işlemi yapılan doku ve sinir sayısı azaldığı için burnun genelinde ödem, şişlik ve uyuşukluk hissi de azalır. Burun ucunda yumuşak doku iyileşmesi gerekmediği için burun ucunun da desteklenmesi sağlanır. Burun estetiği sonrası ödem ve şişlik hissi yok denecek kadar azdır. Video endoskopi tekniğinde burun içi üç boyutlu olarak büyük ekranlarda görüntülenebildiği için ileri teknolojili aletler ile daha hassas işlem yapılabilir. Kemik ve doku hasarı daha az olacağı için iyileşmesi gereken yara düşer. Sadece birkaç gün süren iyileşme süreci boyunca ağrı hissedilmez, hasta hemen normal hayatına dönebilir. 


Kapalı teknik burun estetiğinde ameliyat süresi de kısalır 
 

Kapalı teknik ile burun estetiği operasyonu genellik ile genel anestezi uygulanarak yaklaşık 1,5 saat içinde tamamlanır. Estetik cerrah, burun deliklerinin içinden açtığı ufak kesiler içerisinden girerek video endoskopi ile burun içi görüntüsünü üç boyutlu olarak ekrana yansıtır. Burundaki kemik, kıkırdak ve yumuşak doku olmak üzere burnun her noktasına kolaylıkla ulaşabilir ve hassas bir şekilde düzeltme yapabilir.  
 

Burun estetiği ameliyatının ardından atel ve burun üstü bantı kullanılabilir. 48 saat içinde ameliyat sonrası oluşan şişlik, ödem ve hissizlik hissi azalarak ortadan kalkar. Ortalama bir hafta 10 gün içinde ameliyat belirtileri ortadan kalkarak kişi sosyal aktivitelerine devam edebilir. Estetik olarak atılan dikişler kendiliğinden kaynadığı için alınmasına gerek kalmaz. Kapalı teknik ile gerçekleştirilen burun estetiği operasyonu hasta memnuniyeti çok daha fazladır.  

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)