adscode
adscode

Kapatılan üniversite öğrencileri için tercihler bugün başlıyor! Kılavuz hala yok!

Kapatılan üniversite öğrencileri bugün itibariyle 26 Ağustos'a kadar tercih yapabilecek. Ama ÖSYM henüz bir kılavuz yayınlamadı.

Kapatılan üniversite öğrencileri için tercihler bugün başlıyor! Kılavuz hala yok!
Eğitim
Kapatılan 15 vakıf üniversitesinde okuyan 65 bin 216 öğrenci 23-26 Ağustos tarihleri arasında tercih yapacak. Yerleştirmeler taban puana göre olacak

15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınan OHAL kararı kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile 15 vakıf üniversitesi kapatılmıştı. Bu vakıf üniversitelerinde okuyan 65 bin 216 öğrencinin ise yapacakları tercihler doğrultusunda başka üniversitelere yerleştirilmelerine karar verilmişti.

65 bin 216 öğrenci için tercih süreci bugün başlıyor. Öğrenciler sınava girdikleri puanlarına göre tekrar tercih yapacak. Öğrencilerin 24 tercih hakkı olacak. Programlara da taban puan dikkate alınarak yerleştirilecekler. Tercih yapmayanlar ise haklarından vazgeçmiş sayılacak. Mezun durumundakiler ise tercih yapamayacak. 

ÖSYM tarafından öğrencilerin tercihleri 23 Ağustos 2016 Salı gününden, 26 Ağustos 2016 Cuma günü saat 23.59’a kadar  https://ais.osym.gov.tr adresinden alınacak. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)