adscode
adscode

Kırsalda Umut Var!

Kırsal kalkınmadan, Türkiye kalkınmaz!Kırsal kırsaldan vazgeçse bile kentlilerin onlara sahip çıkması gerekir.Çünkü kırsal olmazsa, kentli de olmaz.

Kırsalda Umut Var!
Eğitim
Kırsal üretmezse, toprağına sahip çıkmazsa, ben de varım demezse biz, biz olmayız!
Kırsalı kırsal yapan değerler elbette korunmalı ama kırsalı kırsallığa da mahkûm etmemeliyiz.
Kırsal, elbette öncelikle üretmeli ama sadece karnını doyuracak kadar değil!
Üretkenliği, sadece tarım ve hayvancılıkla sınırlandırılmamalı ve başkalarının himmetine muhtaç olmadan, her alanda katma değeri yüksek ürünler üretmelidir.
Üretmeli ki kentlerdeki hayat standardından daha fazlasına ulaşıp, toprağını terk etmesin, kentlerde köle olacağına, köyünün efendisi olsun...

Özyeğin Vakfı

Yılbaşına sayılı günler kaldı. Hemen herkes nasıl geçireceğini, kime ne hediye vereceğini düşünüyor.
Ama bazıları da var ki sosyal sorumluluk çerçevesinde fark yaratmaya devam ediyor.
Örneğin Özyeğin Vakfı!
Oldukça etkileyici bir mail geldi.
“Yeni yılda kurumsal müşterileriniz, çalışanlarınız, ortaklarınız ve tüm sevdiklerinize, ardında kadına ve emeğe dair hikâyesi olan bir hediye vermek ister misiniz?” diye başlıyor, “Yeni yıl paketinizi Siirt ve Bitlis’in köylerinde yaşayan kadınların ürettiği ürünleri bir araya getirerek hazırladık. Bu doğal ürünleri sevdiklerinizle gönül rahatlığı ile paylaşabilirsiniz. Böylece kırsalda yaşayan kadınlarımızın yeni hayat kurma konusundaki çabalarına ve heyecanlarına da ortak olacaksınız...” diye devam ediyor.
Kırsalda Umut Var projesi kapsamında iki farklı hediye paketi var.
Büyük olan 115 TL, küçük olan ise 67.5 TL.
Büyük pakette, Kilis karası kuru üzüm (500 g), Kilis pekmezi (250 g) ceviz-dut-badem karışımı (500 g), dağ kekiği (100 g), Kilis kırmızı ve acı biber yerli tohumu (2 çeşit, 5 adet), siyah Kilis zeytini (215 g), Kavar çiçek balı (250 gr), saf zeytinyağı sabunu (1 adet), el işi kitap ayracı (1 adet).
Küçük pakette ise aynı miktarlarda üzüm, pekmez, ceviz-badem-dut karışımı, biber tohumu, zeytin, sabun ve kitap ayracı bulunuyor.
Satışlardan elde edilen gelir, doğrudan kadınlara aktarılıyor.
Hüsnü Özyeğin Vakfı’na www.husnuozyeginvakfi.org.tr adresinden veya 0216 564 97 40 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz...

Yazının devamı için tıklayınız

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)