adscode
adscode

Koç'tan cinsiyet farkı

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, Financial Times’ın dikkate aldığı en önemli kriterlerden biri olan cinsiyet eşitliği alanında da yüzde 50’lik kadın öğretim üyesi oranıyla dünyada 1. sırada yer alan iki üniversiteden biri oldu.

Koç'tan cinsiyet farkı
Üniversite
Güncelleme : 26-Oct-23 17:55

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü yöneticilere yönelik sunduğu “Executive MBA” (EMBA) yüksek lisans programı ile Financial Times’ın (FT) tüm dünyadaki en iyi 100 Executive MBA programlarının değerlendirildiği sıralamaya girerek bu yıl 35. sırada yer aldı.

Koç Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, Financial Times’ın dikkate aldığı en önemli kriterlerden biri olan cinsiyet eşitliği alanında da yüzde 50’lik kadın öğretim üyesi oranıyla dünyada 1. sırada yer alan iki üniversiteden biri oldu. Kariyerde gerçekleşen sıçramaları ölçmek için yapılan değerlendirmelerde Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü EMBA mezunları, yüzde 89’luk maaş artışıyla öne çıktı.

Financial Times sıralamasında 16 kriter dikkate alınıyor. Bu kriterler, mezunların kariyerlerindeki ilerleme, maaş artış oranları, öğretim üyeleri arasındaki cinsiyet dağılımının yanı sıra programın uluslararası denkliği ve öğretim üyelerinin saygın yayınlarda yer alan akademik çalışmalarının miktarı gibi unsurlarda yapılan değerlendirmelerle belirleniyor.

Koç Üniversitesi EMBA programı, kariyerde gerçekleşen sıçramaları ölçmek için yapılan maaş artış oranı değerlendirmelerinde de büyük bir başarı yakaladı. Financial Times’ın en önemli kriterlerden biri olarak kabul ettiği bu değerlendirmede Koç Üniversitesi EMBA mezunlarının kariyerlerinde yükselerek son üç yılda yüzde 89’luk maaş artışı elde ettiği saptandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Akademik Direktörü Prof. Dr. Şuhnaz Yılmaz Özbağcı, programın elde ettiği sıralamanın hem akademik kaliteyi ortaya koyduğunu hem de üniversitenin ve mezunların başarılarını gösterdiğini belirterek, "Alanlarında dünyaca tanınmış akademisyenlerden oluşan öğretim üyesi kadromuzun, son derece seçkin ve yüksek motivasyona sahip öğrenci profilimizin, uluslararası tanınırlık ve akreditasyonlarımızın, iş dünyası ve üniversite iş birliği vurgumuzun ve sürdürülebilir bir gelecek için sosyal sorumluluk ilkesiyle çalışan liderler yetiştirme vizyonumuzun bu başarıda önemli katkısı bulunuyor. FT Executive EMBA sıralamalarında kadın öğretim üyesi oranı kategorisindeki dünya birinciliğimiz de bizim için ayrıca büyük bir gurur kaynağı oldu.” ifadelerini kullandı.

​​​​​​​Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Yönetici Direktörü Nida Bektaş ise, "İşletme Enstitüsü olarak misyonumuza paralel stratejik önem taşıyan Koç Üniversitesi EMBA programımızın Financial Times sıralamasında dünya devi okullar arasında yer almasından dolayı büyük mutluluk duyuyorum." açıklamasında bulundu.

FT sıralamasında Koç Üniversitesi’ni öne çıkaran kriterlerden birinin maaş artış oranı olduğuna dikkati çeken Bektaş, “EMBA programını başarıyla tamamlayan mezunların pandemi sonrası belirsizliklerin arttığı zor iş koşullarına rağmen son üç yıl içerisinde maaş artışı yüzde 89 oranında yükselmiş durumda. Bu muazzam yükseliş Koç Üniversitesi’nin sunduğu eğitim ile dünya çapındaki üniversite mezunları arasında fark yaratabildiğini gösteriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

En az 7 yıl iş tecrübesi olan orta düzey yöneticilerin yönetim ve liderlik becerilerini artırarak kariyerlerinin üst seviyelerinde ihtiyaç duyacakları analitik temeli sağlayan Koç Üniversitesi Executive MBA Programı 17 ay sürüyor. Öğrenciler, 17 ay süren ve özveri gerektiren Executive MBA programını tamamladıklarında Koç Üniversitesi mezun ağının ve uluslararası bir çevrenin de ayrılmaz bir parçası oluyorlar.​​​​​​​

Executive MBA ve MBA programlarıyla Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, lisansüstü işletme eğitiminin önde gelen otoritesi AMBA (The Association of MBAs) akreditasyonuna sahip, Türkiye’deki tek kurum olma özelliği de taşıyor. Aynı zamanda AACSB akreditasyonu da bulunan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, yenilenen EQUIS akreditasyonuyla birlikte Türkiye’nin “Triple Crown” (Üçlü Akreditasyon) unvanına sahip ilk ve tek akademik kuruluşu olma statüsünü koruyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)