adscode
adscode

Kolejler bindikleri dalı kesmedi!

Özel okul dernekleri velilerin sesine nihayet kulak verdi! Yaptıkları ortak açıklamada, uzaktan eğitim döneminde, verilen hizmet çerçevesinde ücret hesaplaması yapılacağını ve hak edilmeyen ücretin iade edileceğini açıkladılar.

Kolejler bindikleri dalı kesmedi!
Milliyet Diyalog

Keşke böylesi bir kararı, kayıt oranları düşmeden, devlet okullarına kaçış başlamadan önce alabilselerdi. İşte o zaman böylesi bir kan kaybı olmazdı!

Geç de olsa doğru bir karar.

Ve umarız, geçen yıla yönelik mahsuplaşma ve ücret iadesi adil bir şekilde gerçekleşir.

Dönemsel değil, kalıcı olur!..


Sancılı başlangıç!

Bir milyona yakın öğretmen yeni öğretim yılında alınacak önlemler için yarın görevli oldukları okullarda buluşacak.

Beş gün devam edecek seminerde, uzaktan öğretim ve koronaya yönelik tedbirler anlatılacak.

Açılış ve konferansların önemli bir bölümü telekonferans ve video izleme şeklinde gerçekleşecek.

Öğretmenler, bulundukları kentlerdeki okullarda ya da evlerinde bu seminerleri izleyemez miydi?

Daha da önemlisi, bu seminerlerde anlatılacak olan hijyen koşulları hangi kaynaklardan sağlanacak?

Gelin önce MEB’in bu yöndeki açıklamasına bir göz atalım, sonra da bu konuda gelen eleştirileri dikkatle okuyalım! Çünkü çok önemli ayrıntılar var!..

Tele açılış!

Yarın başlayacak olan mesleki çalışma programında, Kovid-19 tedbirlerinden uzaktan eğitimle telafi programında, psikososyal destek çalışmalarından etkinlik planlamalarına kadar pek çok başlık tüm detaylarıyla çalışılacak.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmet Güner de öğretmenlere koruyucu ve önleyici tedbirler noktasında dikkat edilmesi gereken detayları paylaşacağı bir video konferans verecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un EBA üzerinden gerçekleştireceği açılış konuşmasıyla başlayacak olan mesleki çalışma programında, TSE iş birliğinde hazırlanan “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu”nun uygulanması, okul yöneticisi öğretmen, öğrenci ve veli rehberleri eşliğinde yeni döneme uyum öncelikli gündem başlığı olacak.

21 Eylül’de başlaması planlanan yüz yüze eğitim süreci öncesinde okul binasında, sınıflarda, tuvaletlerde, bahçede ve tüm ortak kullanım alanlarında uygulanacak sosyal mesafe, maske ve temizlik kuralları öğrenci, öğretmen ve velilerle ilgili süreçlerin planlanması aşamasında en ince ayrıntısına kadar uygulamalı bir şekilde ele alınacak.


Yeni eğitim öğretim yılında ders bazında gerçekleştirilecek uzaktan öğretim etkinliklerinin planlanması, öğrencilerin uzaktan eğitim sürecindeki eksiklerinin giderilmesine yönelik hazırlanan “Tamamlayıcı Eğitim Programı”nın uygulama süreci ve psiko-sosyal destek çalışmaları mesleki çalışma programının ana başlıkları arasında. Okul yöneticileri ve öğretmenler, uygulanacak “Salgın Hastalık Psikoeğitim Programı” hakkında Rehber Öğretmenler/Psikolojik Danışmanlar tarafından bilgilendirilecek.

Mesleki Çalışma Programı kapsamında, Prof. Dr. Selçuk Şirin de EBA üzerinden öğretmenlere seslenecek.

Okul yöneticileri ve öğretmenlerin okullardaki mesleki çalışmaları 18 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)