adscode
adscode

Küba'ya Halka Açık Kablosuz İnternet Geldi

Sanatçı Kcho, Küba’ya bedava internet getiriyor.

Küba'ya Halka Açık Kablosuz İnternet Geldi
Dünyadan Haberler
Kübalı telekom şirketi Etecsa, sanatçı Kcho’nun kültür merkezinde yer alan, halka açık ilk kablosuz internet hubu için onay verdi. 
 
Küba hükümetiyle yakınlığı bilinen Kcho, kablosuz interneti kendi hükümet onaylı internet bağlantısı üzerinden ve ayda yaklaşık 900 dolar ödeyerek işletiyor. 
 
Küba’da internet erişimi çok pahalı olduğu için nüfusun sadece yaklaşık yüzde 5-25’i internetten faydalanabiliyor. Bir internet kafede saatlik internet kullanımı ise ortalama bir Kübalının haftalık maaşıyla aynı, yani yaklaşık 4,5 dolar. 
 
Blouinnews haberine göre Kcho, Ocak ayında Havana’nın batısında açılan hub ile Kübalıların interneti tanıması için bedava internet sunmaya karar verdiğini belirtiyor. Küba hükümeti ise ülkede yok denebilecek telekomünikasyon altyapısını iyileştirmek istediğini ifade ediyor.
 
Küba’daki internet bağlantısı Ocak 2013’te ada ve Venezuela arasındaki deniz altı kablo bağlantısıyla oldukça yaygın hale gelmişti ancak Küba hala dünyadaki en düşük internet bağlantısı olan ülkelerden biri. 
 
ABD ve Küba, kısa bir süre önce sürpriz bir kararla diplomatik ilişkileri normalleştirmek için görüşmelere başlama kararı almıştı. İki ülke, ilk etapta esir takası yaptı ve Washington yönetimi, Küba’ya uyguladığı 53 yıllık ambargoyu yumuşatma kararı alarak 15 Ocak tarihinde, uyguladığı uzun dönemli yaptırımları hafifletecek yeni kararlarını duyurmuştu. Bu kararın başlıca nedenlerinden biri olarak, Obama yönetiminin adadaki telekomünikasyonu güçlendirmeyi istediğini ifade etmesi gösteriliyor. 
 
Geçtiğimiz hafta Etecsa, iki ülke arasındaki ilişkilerde çözülmeler sürdüğü için 15 yıldan sonra ilk kez ABD ve Küba arasında doğrudan bir telefon bağlantısı kurulacağını söylemişti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)