adscode
adscode

Kurt üzümü Tüketme Şekli Nasıldır?

Kurt üzümünü dilerseniz çay olarak, dilerseniz yaş meyve olarak da tüketildiği için hiçbir sıkıntı yoktur. Canınız nasıl isterse nasıl seviyorsanız bu şekilde tüketebilirsiniz.

Kurt üzümü Tüketme Şekli Nasıldır?
Türkiye'den Haberler

Kurt üzümünü dilerseniz çay olarak, dilerseniz yaş meyve olarak da tüketildiği için hiçbir sıkıntı yoktur. Canınız nasıl isterse nasıl seviyorsanız bu şekilde tüketebilirsiniz.

Uzak doğu kültürünün gizemli meyvesi olan Kurt üzümü daha çok Asya kıtasının Moğolistan ve Tibet bölgelerinin yüksek dağlarında yetişmektedir. Dünyada çok ilgi gören bu mucize meyve ‘uzun ömür meyvesi’ olarak da tanımlanmaktadır. Bünyesinde var olan polisakkaritler ve güçlü antioksidanlar sayesinde erken yaşlanmaya karşı vücudunuzu koruyarak size zindelik verir, vücuttaki yağ oranını azaltarak uyku düzensizliklerine engel olur, hafızayı güçlendirir, iyileşme, gelişme hızımızı artırarak vücutta dinçlik veren bir görünüm kazandırır.

Ülkemizde kurt üzümü olarak da söylenen bu meyve çok kişi tarafından bilinmemekte, sadece süper meyve olarak bilenler vardır. Bu süper meyve sayesinde vücutta organları işlevleri düzgün bir şekilde yerine getirmesi sağlanır. Kaslar gelişir ve daha çok kalsiyum depolanır. Kansere karşı da önleyici bir madde olduğu için çok aranan ve meraklıları için tüketilen bir organik bileşikdir. Çünkü içerisinde germanyum antioksidan bulunduğundan organizmanın bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olur.

Kurt üzümü nasıl tüketilir

Kurt üzümünü dilerseniz çay olarak, dilerseniz yaş meyve olarak da tüketildiği için hiçbir sıkıntı yoktur. Canınız nasıl isterse nasıl seviyorsanız bu şekilde tüketebilirsiniz. Hatta toz halinde kullanan insanlar daha pratik daha kullanışlı olduğunu söylediklerini sizlerin de hangi formda hoşunuza giderse o şekilde tüketmenizde fayda vardır. Neticede bu mucizevi bitkiden faydalanma söz konusudur. Çünkü orijin olarak dünyaya ortaya çıktığı yer Nepal Tibet ve Himalaya Dağlarında yetiştirilerek dünyaya yayıldığı için çoğu insan fazla tanımamaktadır. Acaba toz olarak mı, yaş olarak mı, yapraklarından mı, faydalansak diye farklı soru işaretleri kafaları meşgul etmektedir. Ancak size tavsiyemiz siz nasıl uygun görürseniz hangi türevini seviyorsanız o şekilde kendi bünyenizin kabul edecek kadar kullanmanızda fayda vardır.

Bu meyvenin çeşitli kullanım alanları vardır. Meyvenin anavatanı Çin’de çay yapımında, çorbalarda ve pirinç yemeklerinde kullanılmaktadır. Bazı bölgelerde taze olarak tüketildiği de olmuştur. Hatta bu meyvenin posasından güzellik kremleri üretimi de yapılmaktadır. Meyve aynı kurutulmuş üzüm formunda kurutulmuş meyve olarak ta tüketilebilmektedir. Aynı zamanda goji berry suyu olarak ta tüketilebilmektedir.

Asya’da oldukça popüler olan bu meyvenin yararları tüm dünya tarafından keşfedilmeye başlanmış olmasıyla birlikte özellikle Avrupa’da ve Amerika’da tüketimi artmıştır ve her geçen gün artmaya devam etmektedir. Meyvenin yaprak ve sap kısımları da şifalıdır. Yapraklarından goji berry çayı yapılmaktadır. Aynı zamanda yapraklarından ve sap kısmından yağ üretimi de yapılmaktadır.



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)