adscode
adscode

Liseler ve ortaokullar ne zaman açılacak?

Yüz yüze eğitim, ilkokul 1. sınıf öğrencileri için 21 Eylül'de başladı. Bu noktada, diğer sınıfların okula başlayacağı tarih merak ediliyor.

Liseler ve ortaokullar ne zaman açılacak?
Eğitim
Güncelleme : 25-Sep-20 17:42

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, salgının durumuna göre diğer sınıfların okula gitme tarihinin belli olacağını açıklamıştı. Buna karşın, 'Ortaokul ve liseler için okullar ne zaman açılacak?' sorusunun yanıtı merak konusu oldu.
Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ortaokullar ve liselerin vaka sayısının seyrine göre yüz yüze eğitime geçeceğini söyledi.

Ortaokul ve liseler için tarih vaka sayısına göre belirlenecek
Bakan Selçuk, '21 Eylül'den itibaren geçecek üç haftanın sonunda diğer kademelerde ve sınıflarda eğitim öğretime başlama konusunda süreci yeniden değerlendireceğiz.' açıklamasında bulundu.

YÜZ YÜZE EĞİTİM ZORUNLU MU?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, devamsızlık durumu ve yüz yüze eğitimin hakkında şunları söyledi;

* Yüz yüze eğitime başlama konusunda veli rızası, bizim için önemlidir. Velilerimiz isterlerse öğrenciyi yüz yüze eğitime göndermeme konusunda mazeret beyan edebilirler. Bu durumda öğrencimiz, uzaktan eğitime devam edecek ve devamsız sayılmayacaktır.

* Bu kademeler de Sağlık Bakanlığı tavsiye kararları doğrultusunda, sınıf mevcudu yüz yüze eğitim için gruplara ayrılarak azaltılacaktır ve çocuklarımızın okulda kalış süreleri kısaltılacaktır.

YÜZ YÜZE EĞİTİM NASIL OLACAK?

Geçtiğimiz hafta açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “1. sınıfların alışması açısından 2+5 şeklinde sayıyı azaltarak yani 2 gün devam 5 gün okula gitmeme şeklinde bir uygulama gündeme gelebilir. 2. sınıfların olup olmayacağı konusu önümüzdeki hafta salgının seyriyle netleşmiş olur, 8 ve 12'lerle ilgili ne zaman başlayacağı veya başlayıp başlamaması konusu haftaya gündeme alınacak” ifadelerini kullanmıştı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)