adscode
adscode

Lösevli Öğrencilerin Mutlu Günü

Bursa'da Lösemili Çocuklar Vakfı'nın destek verdiği öğrenciler, karne tatilini İznik ve Bursa 'da tarihi yerleri gezerek kutladı.

Lösevli Öğrencilerin Mutlu Günü
Türkiye'den Haberler
LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı Bursa Şubesi'nin düzenlediği etüt derslerine katılan çocuklar, Bursa'ya yakın güzellikleri, tarihi mekanları yakından görme imkanı buldu.

Bursa'ya yakın bölgelerde başlayan gezi İznik ile başladı. Öğrenciler, Ayasofya Orhan Camii, Yeşil Camii, Abdülvahap Sancaktari Türbesi, Lefke Kapı, Süleymanpaşa Medresesi, Eski İznik Çini Fırınları ve Çini Vakfı, 1. Murat Hamamı'nı ziyaret etti. İznik hakkında bilgi alan çocuklar, çinicilik mesleğini uygulamalı olarak yakından tanıdı.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni ziyaret eden çocuklar deney düzeneklerinde fizik kurallarını yaşayarak öğrendi. Etkinlik boyunca Osmangazi, Orhangazi, Okçu Baba Türbeleri, Ulucami, Emirsultan Cami ve Türbesi, Yeşil Cami ve Türbesi, İslami Eserler Müzesi gezildi. Çocuklar, tatil boyunca Cumalıkızık, İnkaya Çınarı, Enerji ve Tekstil Müzelerini de görme fırsatı buldu.
Bursa'da 26 Kasım 2011 tarihinden bu yana hizmet veren LÖSEV'in hastalığı yenmiş ya da tedavisi son aşamada olan çocuklara etüd yoluyla eğitimlerine destek verdiği açıklandı. Yaklaşık 500 çocuğa maddi ve manevi yardımda bulunduğu bildirildi.

DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)