adscode
adscode

'MEB GENÇLERİMİZİ SINAV MÜPTELASI YAPACAK'

TÖS;'MEB GENÇLERİMİZİ SINAV MÜPTELASI YAPACAK'

'MEB GENÇLERİMİZİ SINAV MÜPTELASI YAPACAK'
Sendikalar

 
Milli Eğitim Bakanı Avcı, TOEFL sınavları gibi bir sistemle üniversite sınavlarının yapılacağı, her ay düzenlenecek sınavlardan hangisinden en yüksek not alınırsa onun geçerli olacağı bir sistem üzerinde çalıştıklarını söyledi (Basından).

Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Teşkilatında yaptığı en son değişiklikle neden Ölçme Değerlendirme Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü kurduğunu şimdi daha iyi anlamaktayız.
 
TÖS'ÜN KONUYA İLİŞKİN GÖRÜŞÜ
1. TÖS her zaman sıralama türü yarışma sınavlarına karşı olmuştur. Bu tür sınavlar öğrencilerimiz üzerinde bir baskı oluşturmaktan başka bir işe yaramadığı gibi eğitim sisteminin yozlaşmasına neden olmaktadır.
2. Her ay sınav yapılması durumunda da "öğrencilerin her ay sınav stresi yaşayacağı göz ardı edilmiştir. Üstelik bakanlığın kötü bir sınav sicili bulunmaktadır.
3. Yılda birden fazla sınav yapmakla; bölgeler arasında, sosyo-ekonomik düzeyleri ve eğitimden yararlanma düzeyleri arasındaki makas daha çok açılacaktır. Hele uluslararası raporlarda dezavantajlı grupların eğitimden daha az yararlandığının söylendiği bir zamanda böyle bir modeli uygulamak, birçok genci kaybetmek demektir.
4. MEB'in 12 yıldır sınavda diretmesini ve sınav sistemini yaz boz tahtasına dönüştürmesini; iş bilmezlik anlayışının hakimiyetiyle birlikte öğrencilerin değerlendirmesinin yalnızca sınavla yapacağı anlayıştan bir an önce kurtulmasını salık veriyoruz.
5. Yine çocuklarımızın geleceğinin belirlenmesi ile ilgili eğitimin paydaşlarıyla (MEB-sendikalar-dernekler) bir araya gelinmeli, diyeceğiz. Bakanlık bu güne kadar yaptığı gibi, kendine siyasi olarak yakın hissettiği ya da aynı siyasi görüşü paylaştığı dernek ve sendikaları davet edecektir. Yandaş dernek ve sendikaların değil, tüm eğitim bileşenlerinin görüşü alınmalıdır.
 
 Dikmen ONAT
TÖS Genel Başkanı
 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)