adscode
adscode

'Medya toplumun psikolojisini düşünerek hareket etmeli'

Medyanın travmatik olaylara hassas yaklaşması gerektiğini dile getiren Nedret Öztan, şöyle devam etti: "Medya toplumun psikolojisini düşünerek hareket etmeli".

'Medya toplumun psikolojisini düşünerek hareket etmeli'
Türkiye'den Haberler
Psikolojik Hizmetler Enstitüsü Kurucusu, Türk Psikologlar Derneği Travma Birimi Üyesi ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uzman Psikolog Dr. Nedret Öztan, basının toplumun psikolojisini düşünerek yayın yapması gerektiğini belirterek, "Ankara'daki olaydan sonra basın yasağı getirildi fakat bu yanlış anlaşıldı. Basın yasağını bu tür konularda onaylıyorum. Patlamadan hemen sonra alanda olan kişilerin çektiği fotoğraflar sosyal medyada elden ele dolaşıyor" dedi.

Öztan, yaptığı açıklamada, medyanın toplum psikolojisine önem vermesi gerektiğini ifade ederek, son zamanlarda yaşanan acı olayların ardından toplumda öfke ve umutsuzluk oluştuğunu ancak, Türk milletinin dayanıklılık ve güçlülük hislerinin kuvvetli olduğunu kaydetti.

Medyanın travmatik olaylara hassas yaklaşması gerektiğini dile getiren Nedret Öztan, şöyle devam etti:

"Medya toplumun psikolojisini düşünerek hareket etmeli. Cenazelerin gösterilmesine bir itirazım yok ama cenaze yakınının en kötü haline odaklanıyoruz. Kayıp hepimizi milletçe kaybı, üzülüyoruz bizim de içimiz acıyor ve onun acısını da paylaşıyoruz. Ama medyada gösterilen resimler kalıcı olan resimlerdir dolayısıyla onların ileride bu kişileri daha rencide edebileceğini düşünüyorum. Ankara'daki olaydan sonra basın yasağı getirildi fakat bu yanlış anlaşıldı. Basın yasağını bu tür konularda onaylıyorum. Patlamadan hemen sonra alanda olan kişilerin çektiği fotoğraflar sosyal medyada elden ele dolaşıyor. Görülmesini istemediğimiz sahnelerin yer aldığı anlar bunlar. Bunun travma açısından olumsuz etkisi oluyor. Bu bağlamda medya toplumun psikolojisini düşünerek hareket etmeli."

İnsanların birbirlerine hassasiyetle yaklaşması gerektiğini söyleyen Öztan, "Unutmak değil, yaşanandan ders çıkarmalıyız. Bu yaşananlardan sonra eve kapalı bir yaşam sürmek değil, bunu bilerek ve tedbirimizi alarak yaşamalıyız" dedi.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)