adscode
adscode

Merkezi Atama Mücadele Grubu

Bugünkü yazımızda yine ülkemizin kanayan yarası atanamayan memurları konu alıyorum. Belki bir parça kalmış umutlarına umut eklerim seslerini duyurma çabalarına destek olurum diye.

 Merkezi Atama Mücadele Grubu
Türkiye'den Haberler

Fırsat buldukça grup sayfalarını ziyaret edip bilgi edinmeye neler yaptıklarını anlamaya çalıştım. O kadar çaresiz, o kadar terk edilmiş, o kadar unutulmuş hissediyorlar kendilerini ki önceki yazımda da sayısal verilerle bu konuya dikkat çekmeye çalışmıştım. Gerçekten toplumumuzun kanayan yarası dır işsizlik. Buna bir de “eğitimli işsizler “ kadrosu eklenince daha da derinleşiyor yaralar. Kadro bekleyen 3.5 milyon aday ( orta öğretim – ön lisans – lisans ) canla başla mücadeleye devam etmişler ve etmeye devam ediyorlar. Yaklaşık 5 aylık bir mücadele ruhu bahsettiğim. Birbirlerini tanımadan aynı amaç doğrultusunda buluşup haklarını aramaya çıkmışlar. (Puanları 80 ve üzeri olmasına rağmen 2014 kasım atamasında 3.5 milyon adaya 5067 kadro. Ki bu kadro devede kulak bile değil.)

Bir umut ışığı doğmuş genç yüreklere ve hadi deyip el ele verip yılmadan mücadele etmişler. Facebook üzerinden etkinlikler yapılmış ünlüler etiket yapılarak ve görseller eklenerek daha da dikkat çekmeye çalışılmış twitter da haksızlığa karşı. Durum içler acısı.

Durumlarını görsellerle mizahi yoldan anlatmaya çalışmışlar.


Başbakan, Cumhurbaşkanı, Parti Başkanlıkları, DPB. Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bunlardan sadece bir kaçı. Ulaşabildikleri bütün adreslere fax ve mail atmışlar,  zaman zaman telefonla arayarak haksızlığa dur diyecek kadro taleplerini dile getirmişler.  Bununla da yetinmeyip gönüllü bir avuç cesur yürek bir vekilin de desteğiyle TBMM’ne  kadar  giderek basın açıklamasında bulunmuşlar

 

Bütün bunlar her gün belirli saatlerde tekrarlanmış. Bir çok ilde parti merkezlerini ziyaret ederek durumlarını anlatan dosyalarını iletmişler. 

İstekleri hepimizin isteği aslında : ADALET ! ADALET! ADALET !

  • Bütün alımların merkezi atama yoluyla yapılması / mülakatlı ( torpilli ) alım olmaması
  • Haziranda 50Bin Kadro  Orta öğretim – Ön lisans- Lisans için Not :  Sağlıkçı ve diyanet atamaları haricinde )
  • Referansı çok olan değil , puanı yüksek olanların atanması…..
  • Kendilerinin yok sayılmaması ….

 

HALİME SİBEL KUNT

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    4 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (4)