adscode
adscode

Microsoft, Lumia aksesuarları için düğmeye bastı!

Microsoft geçtiğimiz hafta Lumia 950 ve Lumia 950 XL modellerini duyurdu. Ancak bu sefer yeni modeller için işleri sıkı tutuyor.

Microsoft, Lumia aksesuarları için düğmeye bastı!
Bilim Teknoloji
Firma, yeni modeller için aksesuar programını başlattı. Detayları haberimizde.

Geçtiğimiz hafta Microsoft, Windows 10 Mobil işletim sistemini kullanacak üst seviye modellerini duyurdu. Firmanın Windows Phone 8’de umduğunu bulamaması sebebiyle, bu sefer işler daha sıkı tutuluyor diyebiliriz. Microsoft, ilk kez Lumia cihazlar için aksesuar sertifikası programını başlattı. Bu yeni program ile Lumia modellerinin aksesuar çeşitliliği artırılacak ve aksesuar üreticileri teşvik edilecek.

Aksesuar sertifika programı, üçüncü parti üreticilerin, Lumia cihazlara kaliteli ve Microsoft tarafından onaylanmış, önceden belirlenen standartlara uygun kılıf ve diğer aksesuarlar üretilmesini teşvik edecek. “Designed for Microsoft Lumia” şeklinde bir ibareye sahip olan aksesuarlar, Microsoft’un onayından geçmiş olacak. Ülkemizde olmasa da Microsoft mağazalarında bu aksesuarlara yer verilecek.

Benzer bir program Apple’ın iPhone ve iPad ürünleri için de var. “MFi” olarak bilinen bu sistemin açılımı ise “Made for iPhone” şeklinde. Apple bu sayede kılıf ve aksesuarlar konusunda kaliteyi daima koruyor.

Microsoft’un bu programına şimdiden iki kılıf üreticisi dahil oldu. Bunlar Mozo ve Kruseli isimli kılıf üreticileri. Bu yenilik Microsoft’un Lumia 950 ve Lumia 950 XL modellerine verdiği önemi gösteriyor. Anlaşılan firma, bu sefer başarısız olmak istemiyor. Eğer Lumia 950 ve Lumia 950 XL modelleri Türkiye’ye geldiğinde satın alıp kılıf arayışına girerseniz, yukarıdaki logoya sahip kılıfları gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)