adscode
adscode

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan İlkokul Çocuklarına Mahrem Listesi

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü öğretmenlere yardımcı olması için hazırladığı kitapçıkta din dersinde çocuklara mahrem dersi verilmesini de isteyerek, mahremi erkek ve kadınlara göre…

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan İlkokul Çocuklarına Mahrem Listesi
Eğitim

Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanlığı tarafından öğretmenlere yönelik hazırlanan kitapçıkta, geçen yıl basıldığında tartışma yaratan görsel materyal ve şemaların üzerine bu yıl “Örnektir” yazıldı. 11 Mart 2015’te yeniden yayınlanan kılavuzda, öğretmenlerin derslerde yararlanabileceği çok sayıda örnek görsel kullanılıyor. Afiş örnekleri arasında, ‘Bedenin Zekatı Oruç’, ‘Kutsal Yolculuk Hac’ ve ‘Kuran’da Adı Geçen Peygamberler’ yer alıyor. Grafik örnekleri arasında yer alan materyalde, erkeğin mahremleri-kadının mahremleri olarak kan, süt ve evlilik bağına göre mahremler sıralandı. Erkeğin mahremleri, “Süt kardeşimin kızları, süt kız kardeşim, süt annem, gelinim, üvey kızım, baldızım, kayınvalidem, üvey annem, torunumun kızları, kız torunum, kardeşimin kızları, kızım, kız kardeşim, annem, halam, teyzem, babaannem, anneannem” şeklinde sıralandı.

BABAM, AMCAM...

Kadın için mahrem olan kişiler listesine ise şunlar yazıldı:  “Süt kardeşimin oğulları, süt erkek kardeşim, süt babam, damadım, üvey oğlum, eniştem, kayınbabam, üvey babam, torunumun oğulları, erkek torunum, kardeşimin oğulları, oğlum, erkek kardeşim, babam, amcam, dayım, babamın babası, annemin babası.”

Haberin devamı için tıklayın!

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)