adscode
adscode

Müdürler, başarı belgelerini yaktı

Ümraniye'de okul yöneticilerini değerlendirme sürecinde görevlerinden alınan okul müdürleri, ilçe milli eğitim müdürlüğü önünde protesto gösterisi yaptı.

Müdürler, başarı belgelerini yaktı
Sendikalar
Mektep yöneticilerini düşünme sürecinde 7 binden çok müdürün yandaş sendikadan olmadığı için görevden alınmasına reaksiyonlar devam ediyor. Uygulamaya karşı çıkan Türk Eğitim Sen üyeleri dün Ümraniye İlçe Milli Eğitim önünde eylem yaptı. Mektep müdürlerinin kıdemi hiçe sayılarak siyasi ve ideolojilere göre atamalar yapıldığını ileri devam eden eğitimciler, bunun eğitimde kutuplaşmalara yol açacağını belirtti . Eylemden akabinde görevden alınan okul müdürleri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından verilmekte olan başarı belgelerini yaktı.

Ümraniye Merkez Anadolu Lisesi’nde okul müdürüyken görevden alınan Nesimi Alpkılıç da başarı belgelerini yakan isimlerden biriydi. Yargı ve polise gercekleşen tasfiyelerin peşinden eğitime sıra geldiğini dile getiren Alpkılıç, “Dört ay önce gelen müdür bizi gözden geçirildi . Emin olun ki hiçbirimizi tanımıyor fakat bana 68 puan vererek muvaffakiyetsiz saydı. Dün beni başarılı sayanlar gün içerisinde muvaffakiyetsiz sayıyor.” olacak şekilde açıkladı . 20 senelik eğitimci olan Mustafa Çek de, “Görevden alınmaya değil, gercekleşen adaletsizliğe, hukuksuzluğa isyan ediyoruz.” diye belirtti .

Türk Eğitim Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Ali İhsan Hasanpaşaoğlu da basın en son yeni açıklaması yaptı. Puanlama sistemini eleştiren Hasanpaşaoğlu, iktidara yakın olan sendikaya üye müdürlerin yüksek puan aldığını idda etti . Yıllarını eğitime adamış isimler yerine siyasi ve ideolojik davrananların müdür koltuğuna oturduğu, bunun da kurumlarda infiale yol açacağı açıklandı . Beyanatta Milli Eğitim’de açık bir kadrolaşma operasyonu yapıldığı ve okulların, siyasi iktidardan icazet alanların cenneti haline geleceği kaydedildi. Görevden almaların eğitim tarihi için utanç vesikası olduğuna vurgu gercekleşen açıklamada, “28 Şubat’taki tetikçilerin yerini 21 Ağustos tetikçileri almıştır. Bu apaçık bir kıyımdır, zulümdür. Bu zulme sessiz kalmayacağız.” söylendi . Ayrıca sendika olarak her türlü hukuki yola başvurulacağı ifade edildi.
Bakanın tebrik ettiği müdür, görevden alındı.
Zaman

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)