adscode
adscode

Müzik Armonisinde yeni bir anlayış

Hiç kendi müziğinizi yapmak istediniz mi?

Müzik Armonisinde yeni bir anlayış
Türkiye'den Haberler
 Peki hiç kulaktan bir parça çıkartırken akorları bulmakta  zorlandığınız veya kendi müziğinizi yapmak istediğinizde bir sonraki adımın ne olacağını bir türlü bulamadığınız için yarım bıraktığınız? Yeni bir müzikal enstrüman ile birlikte ortaya çıkan müzik armoni eğitim sistemi Tritonet, aradığınız cevap olabilir.!

Müzik ile uğraşan herkesin yolu bir yerlerde armoni ile çakışır. Müziğin alfabesini öğrenmek anlamına gelen armoni derslerinde müzik yazabilme becerisi kazanılır. Derslerde, Avrupa dönem müziğinin estetiği üzerinden öğrenim yapılır ve öğrenciden bu estetiğin kurallarını öğrenmesi beklenir. Ancak öğrenci, yeni bir şeyler yapmak istediğinde öğrenmiş olduğu bu kuralları yıkarak kendisine özgün bir dil oluşturmaya yönelik uzun süreli bir uğraşı vermek zorunda kalacaktır. !

Tarihi 4000 sene öncesine kadar uzanan ‘Beşliler Çemberi’ üzerine dayanan Tritonet, müzikal bir pusula ve hesap makinesidir. Kullanıcısına anlık olarak müzik armonisi üretebilme, gözlemleyebilme ve değiştirebilme imkanı veren bir armonik çalgı aletidir. Frekanslar arası ilişkileri görsel olarak sunabilen Tritonet, uyum ve uyumsuzluğun geometri üzerinden anlatılabilmesine imkan sağlar.!

Müzisyenlere yön ve hareket üzerinden armoni düşünebilecekleri yeni bir kapı açan!Tritonet mekanizması, akor dizilerini oluştururken sesler arası bağıntıları uygun çözülümlerle hesaplar. Bu şekilde müzik üreten kişinin kullanabileceği bir hesap makinasına dönüşür ve düşünceden gerçeğe dönüşürken harcanan süreyi kısaltarak yaratıcılığın doğal akışını hızlandırır.!

Eğitim sisteminin yanısıra ayrıca Armoniyi düzenleyen bir midi controller enstrümanı olan Tritonet, bir çalgı olarak sahnede kullanılabilir. 16 kanal çalışan mekanizma, kendisi akor üretebildiği gibi yollanan müziği de değiştirebilme yeteneğine sahiptir. Bu şekilde kullanıcıya armonik fikirlerini sahne üzerinde uygulayabilme, çaldığı bir müziğin armonik yapısını o anda değiştirebilme imkanı verir. 

Yaklaşık olarak altı yıl süren araştırmalarını son bir yılda Teknogirişim desteği ile desteklemiş Dr. Tolga Zafer Özdemir’in yapmış olduğu Tritonet’in ilk tanıtım toplantısı, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MIAM)'da 30 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’de Memduh Altar Salonu’nda gerçekleşecek. Herkese açık gerçekleşecek seminerde mekanizmanın çalışma prensiplerini anlatacak Özdemir, sunum sonunda ise enstrüman ile küçük bir dinleti gerçekleştirecek. !

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)