adscode
adscode

​ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’ndan 10. Yılda 2 ODTÜ Birincisi

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu, 10. Kuruluş Yıldönümünde iki ODTÜ birincisi çıkardı.

​ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’ndan 10. Yılda 2 ODTÜ Birincisi
Üniversite
10 yıl önce T.C ile KKTC Hükümetlerinin ODTÜ’ye daveti üzerine kurulan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu, Türkiye’de 60 yıldır eğitim veren ODTÜ Ankara Kampusu ile aynı anlayış ve değerlendirme standartlarıyla eğitim ve mezun verdiğini bir kez daha kanıtlamış oldu.

4,00 not ortalaması ile mezun olan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Makine Mühendisliği Programı mezunu İranlı Mohammad Asgari ve Bilgisayar Mühendisliği Programı mezunu Azerbaycanlı Rustam Alashrafov, birincilik belgelerini, 28 Haziran’da ODTÜ Stadyumu’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde aldılar. Asgari ve Alashrafov’un birincilik belgeleri, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora olmak üzere toplam 3 bin ODTÜ mezununun katıldığı törende ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar tarafından verildi.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN BAŞARISI DİKKAT ÇEKİYOR


ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’na yeni kayıt yaptıran uluslararası öğrenci sayısının her yıl ikiye katlandığını belirten Kampus Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer, 2012 yılında 56 olan yeni kayıt sayısının 2013’te 128’e, 2014’te ise 224’e yükseldiğini kaydetti. Yabancı öğrencilerin başarı oranının diğer öğrencilerine oranla daha yüksek olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Turgut Tümer, bu yıl iki ODTÜ birincisinin uluslararası öğrenci olmasının yanı sıra Akademik Başarı Bursu kazanan 21 mühendislik öğrencisinden 17’sinin, 20 sosyal bilimler ve eğitim öğrencisinden ise 5’inin üçüncü ülke uyruklu olduğunu söyledi.  


ODTÜ 2015 MEZUNİYET TÖRENİNDEN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)