adscode
adscode

Öğrenci dostu belediyeler

Üniversite öğrencileri için belediyeler hizmet yarışına girmiş durumda. 4.500 TL’ye kadar burs verenlerin yanı sıra kira, fatura, giyim yardımı yapan, çamaşır yıkama hizmeti veren hatta ev eşyası dağıtan belediyeler dahi var.

Öğrenci dostu belediyeler
Üniversite
Güncelleme : 19-Oct-22 09:18

Üniversite öğrencileri için verilen her destek, eğitimlerini kolay geçirmelerine olanak sağlıyor. Bu konuda belediyelerin sunduğu imkânlar öğrencilere adeta can suyu oluyor. Sunulan destekler arasında burs, yurt, yemek gibi temel ihtiyaçların yanı sıra kurs, sosyal aktivite gibi gençlerin kendilerini geliştirmesine yönelik olanaklar da var. Ayrıca kira, fatura yardımı yapan, ev eşyası dağıtan, evlerin onarımını gerçekleştiren belediyeler dahi bulunuyor. Öğrencilerin tek yapması gereken ise başvuruları takip etmek. Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker, öğrenci dostu olan belediyeleri derledi:

 

Burs olanağı sunuluyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi:  10 İBB yurdunda öğrenciler 950 TL karşılığında kalabiliyor. Genç Üniversiteli Bursu ile 4.500 TL burs dağıtılırken Askıda Fatura projesiyle de öğrencilerin faturaları karşılanıyor. İBB Kent Lokantası’nda ise öğrenciler ucuza yemek yiyebiliyorlar.

İzmir Büyükşehir Belediyesi: 10 bin üniversite öğrencisine ayda 400 TL olmak üzere 10 ay boyunca toplam 4.000 TL’lik yardım yapılacak. 6 üniversitenin çevresinde yemek dağıtılırken farklı noktalarda da çorba durakları bulunuyor. Ayrıca nakliye, çamaşırhane desteği de sağlanıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi: Bu yıl 5 bin üniversiteli gencin yararlanacağı ‘BURSKOOP’ kapsamında öğrencilere 8 ay boyunca aylık 500 TL burs verilecek. Son başvuru tarihinin 21 Ekim olarak belirlendiği burslara başvurular www.burskoop.com adresinden yapılıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi: Kişi başı 4 bin TL olmak üzere 10 bin öğrenciye eğitim desteği verecek olan belediyede ücretsiz çamaşır yıkama, çorba hizmeti, yeme-içme ile spor tesislerinden yüzde 25, su faturasında yüzde 50 indirim gibi pek çok imkân var.

Çamaşırlar ücretsiz yıkanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi: Çamaşır Kafe’de çamaşırlar ücretsiz yıkanıp kurutuluyor. Kafede ayrıca ücretsiz çay da dağıtılıyor. Öğrencilere 1.500 TL ile 4.500 TL aralığında burs desteği de sunan belediyeye başvuru için son tarih 11 Kasım.

Zeytinburnu Belediyesi: Üniversiteye ilk defa kaydolan öğrencilere 3 bin TL’lik başarı ödülü veriyor. 7/24 açık olan kütüphanelerde ücretsiz çorba dağıtılıyor.

Kira ve alışveriş desteği

Üsküdar Belediyesi: Doğalgaz yardımı, kira, alışveriş, giyim, kırtasiye, meyve, ev eşyası desteğinin yanı sıra spor tesislerinden faydalanma, kurslara katılma imkânları, 7/24 açık olan kütüphanede çay, kahve, kek, çorba ikramları sunuluyor. Ayrıca Atölye Üsküdar Girişimcilik programıyla ücretsiz endüstri, 4.0 yapay zekâ, otonom sistemler, sanal gerçeklik temalı kuluçka merkezinden gençler faydalanabiliyor.

Esenler Belediyesi: Gençlere temizlik, ütü, dikiş, yemek gibi birçok ev işi uygulamalı olarak Öğrenci Evi Akademisi’nde öğretiliyor. İlçede üniversitelilere yönelik çamaşırhane, market kartı desteğinin yanı sıra ev eşyası hediye ediliyor. Boya, badana, tesisat gibi konularda da hizmet sunuluyor. Öğrencilere bir sefere mahsus 3.500 TL’lik eğitim desteği de veriliyor.

Ucuz yemeğin adresi

Öğrenciler, belediyelerin etkinliklerini ve desteklerini yakından takip ediyorlar. O öğrencilerin yorumları şöyle:

Mustafa Gemici: Dışarda yemek yemenin ücreti 60-80 TL’ye kadar çıkıyor. İBB Kent Lokantası’nda ise 4 çeşit yemeğe 29 TL veriyoruz. Fiyatlar çok yüksek, dışarıda yemek yemeye korkar olduk. O yüzden öğrenciler olarak sıklıkla tercih ediyoruz.

Aslı Acır: İstanbul’da yaşam pahalı ancak ücretsiz birçok aktiviteye ulaşılabiliyor. Belediyelerin konser, sergi gibi etkinlikleri var. Bazı belediyeler çorba, yemek dağıtıyor. Biz de araştırıp, takip ediyoruz.

 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)