adscode
adscode

Öğrenciler İşe Başlar Gibi Üniversiteye Başlıyor

Fatih Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Üniversite-Sektör işbirliğini ileriye taşıyabilmek için çeşitli projeleri hayata geçiriyor.

 Öğrenciler İşe Başlar Gibi Üniversiteye Başlıyor
Üniversite

 

 


‘Markalı Kariyer Eğitimi’ bu projelerden sadece biri. İş dünyasının saygın şirketlerinin yıl boyunca eğitimler vereceği proje, öğrencilerin iş hayatına daha donanımlı başlamalarını sağlayacak. Şirketlerle protokol imzalanmasının da yapılacağı ‘MKE’ Konferansı 17-18 Eylül tarihlerinde Üniversitenin Büyükçekmece Kampüsünde yapılacak.

“İşe başlar gibi üniversiteye başlamak” sloganıyla öğrencilerin iş hayatına daha donanımlı girmelerini hedefleyen Fatih Üniversitesi MYO, her yıl öğrencileri iş dünyasının lider şirketleriyle bir araya getirirken aynı zamanda staj ve iş olanakları da oluşturuyor. Yeni eğitim yılında başlayacak ‘Markalı Kariyer Eğitimi’ ile öğrenciler üniversiteye gelir gelmez iş dünyası uyum programına katılıyor. Bu uyum eğitiminin ana hedefi ise öğrencilerin  'iş dünyası ve gelişim merkezli eğitim' anlayışını fark etmeleri ve buna kısa sürede uyum sağlamaları.

İş dünyası ile bütünleşen üniversite eğitimi: ‘Markalı Kariyer Eğitimi’


MYO İş Dünyası Koordinatörü Metin Sekizkardeş, ‘MKE’ projesinin 18 Eylül’de şirketlerle üniversite arasında imzalanacak protokol töreni ile başlayacağını söyledi. 1. dönem İK Yöneticilerinin kampüste ders vereceklerini, 2. dönemde ise kurumların kendi markaları adı altında ders vereceklerini, bu derslere mülakatla öğrenci alacaklarını ifade etti. Sekizkardeş, “Kampüsteki eğitimleri başarı ile tamamlayan öğrenciler 2. sınıfta eğitim aldıkları kurumlarda sektör koçlarının danışmanlığında uygulamalı eğitim alarak mezun olacaklar. Böylelikle öğrenci ‘İş dünyası benden ne ister?’ sorusuna da cevap bulmuş ve kendisini yetiştirmiş olacak.” şeklinde konuştu.

Sekizkardeş, MKE ile motivasyonu yüksek öğrencilerin uygulamaya yönelik bilgiye sistemli bir biçimde ulaşacaklarını, işe girişlerinin kolaylaşacağını ve sektöre nitelikli insan olarak girebileceklerini söyledi.

17-18 Eylül tarihlerinde Üniversitenin Büyükçekmece Kampüsünde gerçekleşecek olan Markalı Kariyer Eğitimi Konferansı hakkında daha detaylı bilgiye  HYPERLINK "http://imyo.fatih.edu.tr" http://imyo.fatih.edu.tr adresinden ulaşılabiliyor.






Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)