adscode
adscode

İstanbul Üniversitesi Eğitime Yasaklarla Başladı

İstanbul Üniversitesi'nde açılışın ilk gününden olağanüstü hal ilan edildi. Fakülteler arası geçiş yasağı, afiş ve masa yasağı geldi.

İstanbul Üniversitesi Eğitime Yasaklarla Başladı
Üniversite

 

 

 



Öğrenci Kolektifleri yasağı ilginç afişlerle protesto etti. Öğrenciler yasaklı kapılara "Diyelim ki sıkıştık, çişe de mi gitmeyeceğiz" yazılı dövizler bıraktı. Fotoğraflanan pankart sosyal medyada da en çok paylaşılanlar arasına girdi.

İşte o fotoğraf:

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Geçtiğimiz yıllarda tepki çeken ve kaldırılmak zorunda kalan bu trajikomik yasağın dışında Rektörlük, fakülte binaları için afiş asılmasını ve masa açılmasını da yasakladı.

 


Afiş ve masa yasağı sadece siyasi faaliyetleri değil kulüp faaliyetlerini de kapsıyor. Türkiye'nin en eski üniversitesi olmakla övünen İÜ Rektörlüğü, üniversite bünyesinde kurulan kulüplerin de fakülte binaları içinde afiş asmasını ve masa açmasını yasakladı. Bu durum, kulüp faaliyetlerinin Rektörlük eliyle engellenmesi anlamına geliyor.

 


Duruma tepki gösteren öğrencilere yönetimin, "bahçede masa açın" yanıtı verdiği bildirildi.
Hükümet, Haziran Direnişi'nin üniversitelere yansımaması için sert tedbirler alacağını önceden ilan etmiş, gençlere tehditler savurmuştu.

 


Öğrencilerden tepki

Üniversite öğrencileri fakülteler arası geçiş yasağını protesto ettiler. Yasağa karşı afiş hazırlayan öğrenciler yasağın en temel ihtiyaçlarını da engellediğini espirili bir dille anlattılar.
Cumhuriyet



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)