adscode
adscode

Öğrenciler kredi kartı alabilir mi? Kart limitleri ne kadar?

İlk defa kredi kartı alacak olan ve aktif bir işte sigortalı olarak çalışan öğrencilerin kredi kartı limitleri aylık gelirlerinin 4 katına kadar ulaşabiliyor.

Öğrenciler kredi kartı alabilir mi? Kart limitleri ne kadar?
Üniversite
Güncelleme : 11-Jan-24 18:49

Kredi kartı, en pratik ödeme araçlarının başında geliyor. Tıpkı çalışan kesim gibi öğrenciler de kredi kartı kullanımına ihtiyaç duyuyor. Peki, öğrenci kredi kartı alabilir mi? Öncelikle her bankanın öğrencilere kredi kartı vermediğini belirtmeliyiz. Bazı bankalar öğrencilere de bu imkânı sunuyor ancak çeşitli koşullar kapsamında öğrencilerin kredi kartı alması mümkün oluyor. Bu bankalar arasında en çok tercih edilen ise Enpara.com oluyor.

Ülkemizde dijital banka dendiğinde ilk akla gelen Enpara.com oluyor ve öğrenciler de kredi kartı almak için çoğunlukla bu bankaya yöneliyor. Bankalar, kredi kartı başvuru yapıldığında kişinin gelir durumunu ve kredi notunu dikkate alarak bir karar verir. Sabit bir aylık geliri olmayan kişiler ise sadece belirli limitler dahilinde kredi kartı alabilir ve bu da bankaların kendi inisiyatifindedir.

Öğrencilerin mali durumu da kredi kartı limitlerinin belirlenmesinde önemli bir faktördür. Sigortalı bir işte çalışan öğrenciler daha yüksek limitlerle kredi kartı alabilirler. İlk defa kredi kartı alacak olan ve aktif bir işte sigortalı olarak çalışan öğrencilerin kredi kartı limitleri aylık gelirlerinin 4 katına kadar ulaşabiliyor. Öğrencilerin daha düşük limitli kredi kartına sahip olmaları bir dezavantaj gibi düşünülüyor. Oysa bu durum öğrencilerin ödeyemeyecekleri yüksek borç rakamlarından oluşan bir tabloyla karşılaşmalarını önlüyor. Çok genç yaşlarda yüksek rakamlara tekabül eden borçları ödemekle karşı karşıya kalmıyorlar.

Öğrencilerin Kredi Kartı Alabilmesi İçin Gereken Koşulları Neler?

Öğrencilerin hangi koşullar kapsamında kredi kartı alabilecekleri tercih edilen bankaya göre değişkenlik gösteriyor. Bankalar yasal düzenlemeler de dikkate alınmak kaydıyla kendi kriterlerini belirleyebiliyorlar. Eğer Enpara.com tercih edilirse öğrencilerin kredi kartı alması kolay olabiliyor. Enpara.com tarafından uygulanan koşullar ise şöyle:

- Öğrencinin T.C. vatandaşı olması

- En az 18 yaşında ve en fazla da 25 yaşında olması

- Öğrenci olduğuna dair belge

Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi olanların bu kapsamın dışında bırakıldığını belirtmeliyiz. Söz konusu koşullara sahip olanlar hiç zaman kaybetmeden Enpara.com internet sitesine tıklayarak öğrenci kredi kartı almak için başvurularını kolaylıkla yapabilirler.

Bu konuda bilinmesi gereken en önemli husus, kredi kartı başvurusunun onaylanması noktasında inisiyatifin bankada olduğudur. Banka yukarıda sıraladığımız koşulların yanı sıra öğrencilerden bazı ek belgeler isteyebilir. Koşullara uygun olanların başvuruları yine de reddedilebilir.

Öğrenciler Kredi Kartının Limitinin Artırılmasını İsteyebilir Mi?

Tüm kredi kartı kullanıcıları gibi öğrenciler de kredi kartlarının limitinin artırılması talebinde bulunabilir. Ancak öncesinde bir süre kredi kartının kullanılması ve her ay kredi kartı borcunun da düzenli olarak ödenmesi gerekiyor. Kredi kartının her defasında asgari borç tutarının ödenmesi durumunda limit arttırma talebi reddedilebilir. Aynı zamanda limitin ne kadar arttırılmasının istendiği de önem taşıyor. Çok yüksek bir limit belirlenirse ve bankadan bu talep edilirse reddedilme olasılığı yüksek olacaktır.

Öğrenci Kredi Kartı İle İndirim ve Kampanyalardan Faydalanılır Mı?

Bu sorunun yanıtı da hangi bankanın kredi kartının kullanıldığında bağlı olarak değişiyor. Eğer Enpara.com kredi kartı tercih edilirse öğrenci kredi kartı kullanıcıları da hem indirimlerden hem de kampanyalardan faydalanabiliyor. Hatta bazı alışverişlerde kartınıza özel indirimlerden faydalanma fırsatınız da oluyor. Kredi kartı kullanıcıları için yılın çeşitli dönemlerinde uygulanan kampanyalardan faydalanma fırsatının da olduğunu belirtmek gerekir.

Öğrenciler Kredi Kartından Nakit Avans Çekebilir Mi?

Enpara.com kredi kartı kullanıcısı olan öğrenciler acil durumlarda kredi kartından nakit avans çekebilirler. Bu borcun diğer bazı bankalara nazaran daha düşük faizler ile geri ödemesi yapılabiliyor. Bu konuda daha fazla bilgi almak ve diğer sorularınızın yanıtlarını görmek için hemen Enpara.com internet sitesine tıklamalısınız. Ömür boyu kredi kartı aidatı almayan ve bol miktarda avantaj sunan Enpara.com kredi kartı kullanıcılarından biri de siz olabilirsiniz. Online olarak başvurunuzu yapmak için sadece birkaç dakikanızı ayırmanız yeterli oluyor. Başvuru sonucu da kısa zamanda size bildiriliyor.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)