adscode
adscode

Öğretmen rekabeti kaybettiriyor

Eğitim uzmanları, bir okulun iyi öğretmenlere sahip olsa da başarılı olamayabileceğini söylüyorlar. Nedeni ise öğretmenler arası rekabet ve anlaşmazlıklar.

Öğretmen rekabeti kaybettiriyor
Eğitim
Eğitim sisteminin en önemli unsurları olan öğretmenler arasındaki rekabet öğrencileri olumsuz etkiliyor. Bireysel olarak iyi öğretmenlere sahip okullarda bile bu durum gözlenebiliyor.

Öğretmenler arasında yaşanan gerginliklerin işbirliğini yok ettiğini söyleyen eğitim uzmanları, bu durumdan en çok öğrencilerin etkilendiğini belirtiyor. Öğretmenlerin işbirliği yapmadığı okullarda öğrenci başarısı düşüyor. Yaşanan pürüzlerden dolayı eğitim yöntemlerini kendilerine saklayan ve dayanışma içinde olmayan öğretmenler çocukların gelişimini olumsuz etkiliyor.

Eğitimin işbirliğiyle yapılması gerektiğini vurgulayan eğitim uzmanları, birliktelik bozulduğunda yöneticilerin ve ebeveynlerin de saygısının kaybedildiğini söylüyorlar. Bu durum çocuklara yansıyor. Öğretmenlere saygı duyulmayan okullarda ise öğrencilerin motivasyonu düşüyor ve ilgileri kayboluyor. Bu nedenle öğretmenler bireysel olarak ne kadar iyi olsalar da okulda başarı yakalanamıyor. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)