adscode
adscode

OKUL ALIŞVERİŞİNDE EN SIK YAPILAN 3 HATA

Uzmanlar, çocukluk hatıralarında da önemli bir yeri olan okul alışverişlerinin okulu sevmede önemli bir etken olduğunu ifade ederken, ailelerin dikkatli olması gerektiğini söylüyor.

 OKUL ALIŞVERİŞİNDE EN SIK YAPILAN 3 HATA
Eğitim
Yeni eğitim döneminin başlamasına günler kala, aileler şimdiden okul alışverişine başladı. Uzmanlar, çocukluk hatıralarında da önemli bir yeri olan okul alışverişlerinin okulu sevmede önemli bir etken olduğunu ifade ederken, ailelerin dikkatli olması gerektiğini söylüyor.

Okul alışverişinin kendi çocukluk döneminde de en sevdiği zamanlar olduğunu ifade eden Toker Bebe Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Toker, işin içine girdiğinde okul alışverişinin ne kadar dikkatli yapılması gerektiğini birebir gözlemlediğini kaydetti.

Anne babaların okul alışverişini çocuklarıyla beraber yapmalarını ve mutlaka miniklerin fikirlerini almaları gerektiğini vurgulayan Toker, “Toker Bebe olarak ailelerin her ihtiyaçlarında yanında olmak istediğimiz için, gelen anne babalarla sık sık sohbet ederim. Bu noktada ailelerin okul alışverişlerinde 3 hatayı sık sık yaptığını gözlemledim. Aileler çocuklarının birer birey olduğunu unutmamalı. Özellikle okul alışverişinde çocukların kendi seçimlerini yapmasına izin verilmeli. Bu çocuğun motivasyonunu yükselteceği, sevdiği ve kendi seçtiği malzemelerle okula gideceği için okulu da daha çok sevecektir. Ailelere düşen bir diğer önemli görev, kalitesiz ve ucuz ürün almaktan kaçınmak olmalı. Şekli güzel olsa da merdiven altı sağlıksız ürün ilerleyen yıllarda ciddi sorunlara yol açabilmektedir” dedi.

-‘Büyüyünce de giyer’ devri bitti

Toker, ailelerin ‘Seneye de giyer’ anlayışından da artık kurtulması gerektiğinin altını çizerek, şunları söyledi:

“Moda, yalnızca yetişkinler arasında değil, çocukların da sosyal iletişimlerini etkiliyor. Günümüzde çocukların da kendi modaları var. Zevkler ve tercihler küçük yaşta şekillenmeye başlıyor. O yüzden miniklere demode, büyük bedenli, üzerinde modası çoktan geçmiş çizgi kahramanların bulunduğu kıyafetler asla alınmamalı. Çocuğunuza modası geçmiş giysi giydirdiğinizde, ister istemez kendisini arkadaşlarından geride hissediyor, bu da motivasyonunu olumsuz yönde etkiliyor. Bunun yanında aileler, tasarruf amacıyla çocuklarına büyük beden elbise alıyor. Bu çocuğun kendisini kötü hissetmesine neden oluyor. Modanın, karakter gelişiminde önemli rol oynadığını unutmamalıyız. Çocuklarımıza, kendilerini istediği gibi ifade etme şansı tanımalıyız.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)