adscode
adscode

Okullarda obezite konusunda farkındalık oluşturuluyor

Kocaeli'de okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları, sağlıklı yaşam konularında bilgilendirildi.

Okullarda obezite konusunda farkındalık oluşturuluyor
Eğitim
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürleri ve okul aile birliği başkanlarına İzmit Atatürk Ortaokulu'nda 'Fiziksel Aktivite, Sağlıklı Beslenme Ve Sağlıklı Yaşam' semineri verildi. Dr. Selim Yüksel'in verdiği seminerde Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol tarafından da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan sağlık ve çevre konusundaki çalışmalarla ilgili sunum yapıldı. Genel Sekreter Danışmanı Dr. Osman Poyraz da katılımcılarla sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme konusunda deneyim ve bilgilerini paylaştı.

Üç paydaş kurum tarafından Kocaeli'de 12 ilçede yapılan 'Fiziksel Aktivite, Sağlıklı Beslenme Ve Sağlıklı Yaşam' semineri İzmit Atatürk Ortaokulu'nda yapıldı. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden Dr. Selim Yüksel tarafından okullarda Sağlık Bakanlığınca istenen etkinlikler aktarıldı. Hareketsiz yaşamın birçok hastalığın tetikleyicisi olduğunu söyleyen Dr. Yüksel, obezitenin vücuttaki aşırı yağ birikimi olduğunu belirtti. Bel çevresinin erkeklerde 88 cm, kadınlardaysa 102 cm'yi geçmemesi gerektiğini söyleyen Dr. Selim Yüksel, genetik ve çevresel faktörlerin obeziteye sebep olduğunun altını çizdi.

Son 20 yılda obezitenin Türkiye ve dünyada iki kat arttığını belirten Dr. Selim Yüksel, obeziteye karşı dengeli ve sağlıklı beslenmeyle egzersiz yapmak gerektiğini ifade etti. 2010 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 'Beslenme Dostu Okul' projesinin başlatıldığını bu kapsamda da okullarda dengeli beslenme, sağlıklı yaşam konularında çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'yla birlikte düzenli olarak ilimizin her yerinde yürüyüş programları düzenlediklerini belirterek, okul müdürleri ve okul aile birliği yöneticilerini yürüyüşlere davet etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Danışmanı Dr. Osman Poyraz kendi hayatından örnekler vererek katılımcılara sağlıklı beslenme ve kilo verme konusunda bilgiler aktardı. 6 ayda 28 kilo verdiğini anlatan Dr. Poyraz, sağlıklı ve dengeli beslenip spor yaparak kilo verdiğini belirtti. Poyraz, obezitenin en büyük sebebinin insülin yükselmesi olduğunu ifade etti.

Başta şeker ve şekerli gıdalar olmak üzere unlu mamuller, pilav gibi gıdaların insülin artışına yol açarak sağlığımızın bozulmasına sebep olduğunu söyleyen Dr. Osman Poyraz, akşam yemeği sonrası TV karşısında atıştırma alışkanlığından vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı. Katılımcıların sorularını cevaplandıran Dr. Poyraz, kilo verme ve sağlık yaşam konusunda uyarılarda bulundu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)