adscode
adscode

Okulların Açılışı Bayramdan Sonraya Neden Ertelenemez!

Turizm şirket- lerinden sonra, turistik beldelerin belediye başkanları da okulların açılışının Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesini istemişler.Ne güzel! Oldu olacak, hepten kapatalım gitsin, böylece…

Okulların Açılışı Bayramdan Sonraya Neden Ertelenemez!
Milliyet Diyalog
Zaten önemli olan turizm, tatil, para ve keyif!
Eğitim, okul, ilim, bilim onlar da ne ki?
Bugüne kadar vardılar da ne oldu?..
MEB de turizmcilerin bu isteğine uyar ve takvimi ötelerse hiç şaşırmam!..
Vah, vah, vah!
Okulların açılması, niye ertelenemez, niye ertelenmemeli, daha da önemlisi bu niye mümkün değil!
Gerekçelerini elbette açıklayacağız ama isterseniz gelin önce, neredeyse ulusal bir kampanyaya dönüşen bu projenin gerekçelerine bir göz atalım. Meğerse kendilerini değil, çocuklarımızı düşünüyorlarmış!
 Okullar 14 Eylül’de açılacak. Bir hafta sonra ise Kurban Bayramı. Bu durumun, çocuklarımızın motivasyonu ve konsantrasyonunu olumsuz etkileyeceğini, hem de daha öğretim yılı başlamadan tatile girerek eğitimin sekteye uğrayacağını düşünüyoruz. Bu tür bir kararın aynı zamanda iç turizmimiz ve ekonomimizi çok olumlu etkileyeceği, olumsuz geçen ve büyük kayıplar yaşayan turizm işletmelerinin kısmen yaralarının sarılacağını, aileler için de önceden tatillerini planlama fırsatı vereceğini düşünerek, okulların açılış tarihinin Kurban Bayramı’ndan sonraya bırakılmasını talep ediyoruz. Bunun bir an önce açıklanmasının, gerek okula hazırlık, gerekse tatil planlaması bakımından sayısız yararları olacaktır.
 Ramazan ayının yaz dönemine gelmesi ve turizmi etkileyen diğer olumsuz koşullar nedeniyle sıkıntı yaşayan turizm sektörü ve sahil kentlerimiz, okulların bayramdan sonra açılması kararının alınmasını dört gözle bekliyor.
 Kötü hava şartları nedeniyle yaz sezonu zaten iyice daraldı. Turizm sezonu neredeyse 2 aya düştü ve oteller doğru dürüst iş yapamadı, buna ilave olarak bir de okulların bayramdan önce açılması sektörü iyice zor duruma sokacak ve istenmeyen kötü sonuçların yaşanmasına yol açacaktır. Hükümet ve konu ile ilgili tüm birimler bu hususta duyarlılık göstermelidir.

Neden ertelenemez!
Temel Eğitim Yasası’na göre eğitim süremiz 180 iş günü.
Avrupa ortalaması ise 230 gün. Üstelik onlarda tam gün, bizde yarım gün.
Kar, kış, iki bayram arası, sınav ve seçim tatillerini de katarsanız, dünyanın en kısa eğitim süresi bizde.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)