adscode
adscode

ORCA’dan DAÜ’lü Öğrencilere Staj Olanağı

Türkiye’nin ünlü ekolojik ve pasif yapı sistemleri inşaat grubu ORCA Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Gül, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), İnşaat Mühendisliği Bölümü Seminer Salonu’nda DAÜ öğrencileri için…

ORCA’dan DAÜ’lü Öğrencilere Staj Olanağı
Üniversite

 

Gül, seminer sonunda DAÜ’lü İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerini ORCA’ya staj yapmaları için davette bulundu.

 

İlgi çeken çevre dostu, hızlı ve temiz inşaatın inceliklerini anlattığı  “Ekolojik ve Pasif Yapı Prekast Sistemleri” sunumunda, Gezegen Mühendisi Gül, dünyada ve Türkiye’de inşaat alanindaki teknolojik ilerlemelerden örnekler sundu.

 

Ekolojik yapı sistemlerinin sıfır karbon salınımı yanısıra enerji ihtiyacı, deprem riski, yanma riski, fosil yakıt kullanımı, radon gazı salınımı, enerji kaçağı, küf-mantar gibi riskleri sıfıra indirdiğinin altını çizdi.

 

Enerjinin akıllıca kullanımının, günümüz şartlarında zorunlu bir gereklilik halini aldığına dikkat çektiği etkinlikte, Gül, A.B.D, Çin ve Hindistan’ın son zamanlarda dünyayı en fazla kirleten ülkeler olduğununa da değindi. Gül, bu bağlamda, küresel ısınma dolayısıyla suların yükselmesinden ötürü toprak miktarının  hızla azaldığını, Avrupa Birliği’nin pişmiş toprak kullanımını yasaklayacağını  ve dünyaya yalnızca beş sene yetecek petrol stoğu kaldığını söyledi. Gül, “ABD’nin ne kadar yatırımı var bilmiyoruz” dedi.

 

İnşaat mühendisinin etik sorumluluklarına değinen Gül, bir inşaaat mühendisinin standartlara uygun olmayan bir inşaat projesini onaylaması sonucu birçok kişinin ölümüne sebep olabileceğini belirtti.

 

Seminer sonunda, Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mürüde Çelikağ, konuk ettikleri Gonca Gül’e DAÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm’ü adına teşekkür belgesi ve Kıbrıs’a özgü hediye sundu.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)