adscode
adscode

Oyun Oynayarak Borç Ödenir mi?

Öğrenim kredisi borçlarını ödemek, başkalarının kredilerini ödemeleri için yardımcı olmak, para kazanmak ve bunları oyun oynayarak yapmak isteyenler için yeni bir oyun geliyor.

Oyun Oynayarak Borç Ödenir mi?
Bilim Teknoloji
Herhangi bir sorunu - bu sorun özellikle de borç ödemekse, oyun oynayarak çözmek birçok kişi için harika olurdu. Kaliforniya merkezli Givling firması da ABD’de 1,2 trilyon doları aşan öğrenim kredisi problemini çözmek için hayli ilginç ve yaratıcı bir yöntemle bu enteresan fikri gerçeğe dönüştürmeye çalışıyor. 
 
Givling’in web tabanlı ‘doğru mu yanlış mı’ oyununa 5 cent ödeyerek giriş hakkı kazanan oyunculara (ilk tura katılmak ücretsiz) güncel olaylardan popüler kültüre kadar farklı konularda sorular geliyor. 3 yanlış cevap veren oyundan atılırken başarılı oyuncular nakit para kazanabiliyor. Oyunculardan rastgele takımlar oluşturuluyor ve her gün öğle saatlerinde en yüksek puana ulaşan gruba nakit ödeme yapılıyor. 
 
Wired haberine göre toplanan fonun tamamı kazananlara gitmiyor. Öğrenim kredisi borcu olanlar fon sırasına girmek için Facebook üzerindeki “Giving-answering” açık çağrısına kayıt yapabiliyor. Fon 10 milyon dolara ulaştığında, sıranın başındaki kişilere öğrenci kredilerini ödemeleri için 5 milyon ödeniyor. Kalan miktarın 4 milyonu en yüksek puanı alan yarışmacılara paylaştırılırken 1 milyonu da sonraki ödüllere fon sağlıyor.  
 
Bu tür oyunlar, aslında oldukça basit olmasına rağmen giderek büyüyen bir pazar. Örneğin 2014’ün en başarılı uygulamalarından QuizUp, 26 milyon dolar girişim sermayesine ulaşarak iPhone ve Android istatistiklerinde üst sıralara yükselmişti. Givling de QuizUp’ın yolundan giderse borç içinde olan birçok kişi için önemli bir destek olabilir. 
 

bilgicagi

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)