adscode
adscode

Özel Okulların Taban Puanları Ne Zaman Açıklanacak? Yerleştirme Nasıl Yapılacak?

ÖZEL OKULLAR KAYIT KOMİSYONU’NDAN DUYURU

Özel Okulların Taban Puanları Ne Zaman Açıklanacak? Yerleştirme Nasıl Yapılacak?
Eğitim
Özel okullar 2014-2015 öğretim yılı için lise hazırlık veya lise birinci sınıflarına TEOG Özel Okullar Modeline göre öğrenci alacaklardır.
DOSYA İÇİN TIKLAYIN!


TEOG Özel Okullar Modeline göre “Özel Okullar Yerleştirme Puan-ÖYP” daha önce kamuoyuna duyurulan ve ekte yer alan formüle göre hesap edilecektir.
DOSYA İÇİN TIKLAYIN!


Özel okulların kayıt takvimiiçin tıklayın!

Özel okullar 21 Temmuz 2014 tarihinde ilk taban puanlarını açıklayacaklardır.

En geç 7 Temmuz 2014 tarihinden itibaren Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği ile Türk ve yabancı özel okulların web sitelerinde “Özel Okullar Yerleştirme Puanı” hesaplama sistemleri yer alacaktır.

Öğrenci ve veliler bu hesaplama sistemlerini kullanarak kendi “Özel Okullar Yerleştirme Puanını-ÖYP” gayri resmi olarak hesap edebileceklerdir.

Hesaplama sisteminde yer alan formüle yerleştirilecek tüm bilgiler öğrencilerin kendi e-okul sayfasında yer almaktadır.

Hesaplama konusunda sorun yaşayan ve desteğe ihtiyaç duyan veliler, Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği’nden yardım alabileceklerdir.

Öğrenci velileri, hesap ettikleri gayri resmi ÖYP’lerinin okullarca ilan edilen taban puanlardan daha yüksek olması durumunda her istediği özel okula ayrı ayrı ön kayıt başvurusu yapabilirler.

Ön kayıt için veliler, özel okullara öğrencinin resmi kimlik belgesi ve e-okula giriş için gerekli bilgileri ile doğrudan başvurabileceklerdir. Okul yönetimi veli ile birlikte öğrencinin e-okul karnesine girerek resmi ÖYP’sini hesap edecek ve bu puan okulun ilgili dönemdeki taban puanından yüksekse ön kayıt işlemi tamamlanacaktır.

Veliler elektronik ortamda başvuru alan özel okullara, istenilen evrakları göndererek ve başvuru işlemlerini tamamlayarak ön kayıt yaptırabileceklerdir.

Kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin velileri okula bizzat başvurarak asıl kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.

25 Ağustos 2014 tarihinden itibaren kayıtlar nakil yöntemiyle gerçekleştirileceğinden, bu tarihten itibaren bir özel okula kayıt hakkı kazanan veliler nakil işlemlerini bizzat yürüteceklerdir.
Özel Okullara Başvuru Kılavuzuna  HYPERLINK "http://www.toob.org.tr" www.toob.org.tr adresinden ulaşılabilir.

Saygılarımla
Güler KAMER

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)