adscode
adscode

Özyeğin Üniversitesi’nin Yeni Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk

25.02.2014, İstanbul- 1 Temmuz 2013 tarihinde Özyeğin Üniversitesi Rektör Vekili olarak atanan Prof. Dr. Esra Gençtürk, Özyeğin Üniversitesi’nin yeni rektörü oldu. Yeni görevi 21 Şubat’ta Yükseköğretim…

Özyeğin Üniversitesi’nin Yeni Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk
Üniversite
Temmuz ayından bu yana Özyeğin Üniversitesi Rektör Vekili olarak görev yapan Prof. Dr. Esra Gençtürk,  bu görevinden önce de Rektör Yardımcılığı görevini yürütüyordu.
Konuyla ilgili görüş bildiren Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, “Üniversitemizde çok değerli çalışmaları bulunan ve son sekiz aydır vekâleten rektörlük görevini başarıyla yürüten Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün rektörlük görevinin YÖK tarafından resmi olarak onaylandığını bildirmekten memnuniyet duyuyorum. Üniversite mensuplarımızdan aldığımız çok olumlu değerlendirmelerle beraber, Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün hem Rektör Yardımcılığı hem de Vekilliği döneminde sergilediği başarılı performansının ve  üniversitemizin gelecek vizyonuna uygun öncelikli konularda önemli katkılarının, Rektörlük döneminde de devam edeceğine inancımız tamdır. Kendisini tebrik ediyor, üniversitemiz için hayırlı olmasını diliyorum,” diye konuştu.

Prof. Dr. Esra Gençtürk Hakkında:
1981 yılında University of Southern California’dan mezun olduktan sonra İşletme Yüksek Lisans derecesini 1983 yılında, Pazarlama doktorasını 1990 yılında University of Minnesota’da tamamladı. 1989 - 1996 yılları arasında University of Texas, Austin’da Pazarlama ve Uluslararası İşletme ögretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Gençtürk, 1996-2009 yılları arasında da Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak çalıştı. University of Minnesota’da  “Robert Lieberman Memorial Award for Teaching Excellence” ödülüne hak kazanmış olan Prof. Dr. Gençtürk, Universtiy of Texas’da da hem fakülte hem de üniversite genelinde yedi ayrı öğretimde mükemmellik ödülüne aday gösterildi. Prof. Dr. Gençtürk’ün araştırma konularından başlıcaları; stratejik pazarlama ve rekabet stratejileri, dağıtım kanalları yönetimi, yabancı pazarlara giriş ve yayılma stratejileri, araştırma tasarımı ve ölçüm değerlendirmeleridir. Ödül alan araştırmalarına ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerine ilaveten Journal of International Business Studies, Journal of International Marketing, Journal of International Management ve Advances in International Marketing dergilerinin yazı kurullarında yer aldı. Prof. Dr. Gençtürk, 2005-2010 yıllarında İletişim Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı American Marketing Association Global Special Interest grubunun 2011 yılında başkanı seçildi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)