adscode
adscode

Prof. Dr. Bayram Yılmaz, (FEPS) Genel Sekreterliğine Seçildi

Prof. Dr. Bayram Yılmaz, Avrupa Tıp Fizyoloji Dernekleri Federasyonu (FEPS) Genel Sekreterliğine seçildi.

Prof. Dr. Bayram Yılmaz, (FEPS) Genel Sekreterliğine Seçildi
Üniversite

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı, Fizyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, fizyoloji biliminin öncü uluslararası kuruluşlarından olan Avrupa Tıp Fizyoloji Dernekleri Federasyonu (FEPS) Genel Sekreterliğine seçildi. Prof. Dr. Yılmaz, güçlü bir bölgesel organizasyon olan FEPS’in, 2014-2018 yılları arasında Genel Sekreterlik görevini yürütecek.

1991 yılında kurulan ve 33 Avrupa ülkesini temsil eden üyelerden oluşan FEPS, Avrupa ülkelerindeki tüm tıbbi fizyoloji derneklerinin bir üst kuruluşu şeklinde görev yaparak her yıl farklı bir ülkede dünya çapında araştırmacıların katıldığı bilimsel kongreler düzenlemekte ve alanında yine dünya çapında saygın bir yeri olan dergiler yayınlamaktadır. 2011 yılında bu kongre Türkiye'de ve Yeditepe Üniversitesi’nde çok başarılı bir şekilde düzenlenmiştir. Bu kongre başkanlığını da Prof. Dr. Bayram Yılmaz başarılı bir şekilde yürütmüş ve bu kongre Avrupa çapında Türkiye için bir gurur kaynağı olmuştur.

FEPS Genel Sekreterliği Tebrikleri;


Prof. Dr. Bayram Yılmaz'ın FEPS genel sekreterliğine seçildiğini büyük bir memnuniyetle öğrenmiş bulunuyorum. Uzun yıllardır bu tip uluslararası bilimsel derneklerde görev alan Türk bilim insanlarının sayısı son derece azdır. Başkanlık veya genel sekreterlik gibi önemli görevlerde çalışmış bilim insanlarımızın sayısı daha da azdır. Bu gibi görevlere seçilmek uzun yıllar istikrarlı bir şekilde bilimsel üretkenlik gerektirir. Dolayısıyla Prof. Dr. Yılmaz'ı bilim hayatındaki tutarlı ve devamlı çabalarından dolayı yürekten tebrik ediyorum. Bu tür görevler Türkiye'nin tanıtımı, kurumlar arasında bilimsel işbirliklerinin artırılması ve uluslararası bilimsel faaliyetlerde Türk bilim insanlarının daha çok görev almaları gibi konularda son derece  önemlidir. Prof. Dr. Yılmaz'ın görevini başarıyla yapacağına inanıyorum ve başarılarının devamını diliyorum.

Prof. Dr. Fahrettin Keleştimur
Erciyes Üniversitesi Rektörü
Avrupa Endokrinoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi (2005-2009)
Avrupa Nöroendokrin Birliği Yönetim Kurulu Üyesi (2004-2008)
 
**********************
Dünya Fizyolojik Bilimler Birliği (IUPS) Başkanı olarak yönetim kurulum adına, Avrupa Fizyoloji Dernekleri Federasyonu (FEPS) Genel Sekreterliğine seçilen Prof. Dr. Bayram Yılmaz’ı tebrik ederim. Bu Türk fizyoloji camiası, Yeditepe Üniversitesi, FEPS ve dünya fizyoloji camiası için önemli bir haberdir. Bölgesel örgütler fizyoloji bilim disiplin alanının gelişimi için büyük bir role sahiptir. FEPS, bölgesel ve ulusal fizyoloji dernek geleneğinin uzun yıllara dayandığı güçlü bir bölgesel organizasyondur. Avrupa bölgesi düzenli olarak IUPS’in dünya kongrelerine ev sahipliği yapmakta olup; ulusal ve bölgesel dernekler bu geleneğin devamı için önemli güvencemizdir. Genom, proteom, metabolom, fizyom ve şimdilerde epigenetik yoluyla edinilen yığınlarca bilgiyi anlamak ve yorumlamak ihtiyacı, fizyolojik bilimleri her zamankinden daha önemli bir hale getirmektedir. Bu rol, canlı sistemlerin fizyolojik esaslarının anlaşılması ve etkin sağlık hizmetleri için büyük önem arz etmektedir.

Prof. Dr. Denis Noble
Oxford Üniversitesi
Dünya Fizyoloji Birliği (IUPS) Başkanı


******************
Fizyoloji canlı organizmaların nasıl çalıştığını araştıran bilim dalıdır. Molekül düzeyinden organ sistemlerine kadar canlılığın mekanizmalarını araştırır. Tıp biliminin temel taşlarının başında gelen tıbbi fizyoloji bilimiyle uğraşanların ulusal örgütlerinin yanı sıra uluslararası daha büyük örgütlenmeleri de vardır.

Bu uluslararası kuruluşların başta gelenlerinden biri Avrupa Tıp Fizyoloji Federasyonudur. 1991’den beri Türkiye dahil bir çok ülkenin bilim insanının ortak çalışmalarını yürütebilecekleri bir ortam sağlayan, İngilizce adı Federation of European Physiological Societies (FEPS) olan bu saygın örgütün yeni lideri bir Türk bilim insanı olacak.

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bayram Yılmazın 2014-2018 yılları arasında hizmet vermek üzere FEPS Genel Sekreteri görevini yürütecek olması, sadece kendisi için bir övünç nedeni değil Türkiye için de bir gurur kaynağıdır. Ülkemizin bilim insanlarının ve kurumlarının tanınmasında, küresel düzeydeki fırsatlardan yararlanabilmelerinin sağlanmasında uluslararası kuruluşlarda önderlik rolü olan kişilerin olması çok önemlidir.  Profesör Yılmaz tüm Avrupalı bilim insanlarına yardım ederken kendi ülkesine de büyük yarar sağlayacaktır.

Profesör Yılmaz’ı kutlar başarılarının devamını dilerim.
Prof. Dr. Murat Tuzcu
Cleveland Clinic
Kardiyovazküler Tıp Bölüm Başkanı


***********
1991 yılında kurulan ve  33 Avrupa ülkesini temsil eden üyelerden oluşan FEPS Avrupa Fizyoloji Dernekleri Federasyonu Genel Sekreterliğine Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Sayın Prof. Dr. Bayram Yılmaz seçilmiştir. Avrupa ülkelerindeki tüm Fizyoloji Derneklerinin bir üst kuruluşu şeklinde görev yapan FEPS her yıl farklı bir ülkede dünya çapında araştırmacıların katıldığı bilimsel kongreler düzenlemekte ve alanında yine dünya çapında saygın bir yeri olan dergiler yayınlamaktadır. 2011 yılında bu kongre Türkiye'de ve Yeditepe Üniversitesinde çok başarılı bir şekilde düzenlenmiştir. Bu kongre başkanlığını da Prof. Dr. Bayram Yılmaz başarılı bir şekilde yürütmüş ve bu kongre Avrupa çapında Türkiye için bir gurur kaynağı olmuştur.
 
FEPS yönetim kurulu tarafından Genel Sekreterliğe aday gösterilen Prof. Dr. Bayram Yılmaz, İngiltere’nin Birmingham şehrinde yapılan FEPS Genel Kurulunda adaylar arasında yapılan oylamada çok büyük bir çoğunlukla bu göreve seçilmiştir. Mesleğimizin uluslararası kuruluşlarında ilk kez bir Türk bilim insanı Genel Sekreterlik görevine seçilmiştir. Şu anda FEPS başkanlığını Manchester Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. David Eisner sürdürmektedir. Prof. Dr. Bayram Yılmaz bu görevi 2014-2018 yılları arasında yürütecektir. Ülkemiz için bir onur vesilesi olan bu seçim için Sayın Prof. Dr. Bayram Yılmaz'ı içtenlikle kutlar görevinde başarılar dilerim.

Prof. Dr. Neyhan Ergene
Türk Fizyolojik Bilimler Derneği eski Başkanı

******************
Türk Fizyolojik Bilimler Derneği, Avrupa Tıp Fizyoloji Federasyonu (FEPS) ile kurulduğu günden bu yana bilimsel platformlarda ilişkilerini delegeleri aracılığı ile sürdürmektedir. Bakanlar Kurulu’nun 1996 yılında üyeliğimize resmen izin vermesinden sonra bu ilişkiler daha da yakınlaşmıştır. Her yıl yaptığımız ulusal kongremiz ilk kez 2011 yılında FEPS’in büyük kongresi ile birleştirilerek uluslararası boyuta taşınmıştır. Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı ev sahipliğinde gerçekleştirilen kongrenin başkanlığını, fizyoloji alanında gerek ulusal gerekse uluslararası alanda başarılarından sıkça söz edilen Prof. Dr. Bayram Yılmaz yapmıştır. Prof. Dr. Yılmaz, bu başarılı ilkten sonra bir başka ilke daha imzasını atarak FEPS Genel Sekreterliği’ne seçilmiştir. Gerek ülkemizin gerekse üyesi bulunduğu derneğimizin uluslararası ilişkileri açısından önemli bir görevdir. Bu görev ile Türk Fizyolojik Bilimler Derneği temsiliyetinin ve uluslararası iletişimin atmasının yanı sıra, Prof. Dr. Bayram Yılmaz genç fizyologlara da örnek olacak bir başarıya imza atmıştır.

Türk Fizyolojik Bilimler Derneği Yönetim Kurulu ve tüm üyeleri adına Prof. Dr. Bayram Yılmaz’a yeni görevinde başarılar dilerim.

Prof. Dr. Nevzat Kahveci
Türk Fizyolojik Bilimler Derneği Başkanı

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)